Cluj-Napoca: Constructorii isi cauta de lucru in alte orase

Cluj-Napoca: Constructorii isi cauta de lucru in alte oraseCompaniile locale de profil lucreaza la proiecte proprii, se bat pentru licitatiile publice sau private si se deplaseaza chiar si in afara judetului ca sa isi mentina activitatea, scrie Ziua de Cluj.

Dej, Campia Turzii, Bistrita sau Sfantu-Gheorghe sunt localitatile unde constructorii clujeni au contractat lucrari si unde se "muta" pentru noile santiere.

Spre exemplu, ACI Cluj, companie care are in derulare cateva dintre cele mai importante proiecte publice din municipiul Cluj-Napoca, a semnat recent contractul pentru construirea salii polivalente din Sfantu-Gheorghe.

Brasov: NEPI construieste un centru comercial langa Carrefour

Brasov: NEPI construieste un centru comercial langa CarrefourFondul sud-african de investitii NEPI, cel mai important cumparator de active imobiliare in perioada de criza, a achizitionat un teren pentru dezvoltarea unui centru comercial de mici dimensiuni langa magazinul Carrefour din Brasovm transmite Buna Ziua Brasov.

Centrul comercial va avea o suprafata de 5.000 de metri patrati pentru care au fost semnate deja mai multe contracte de inchiriere.

Iasi: Spatiu vandut cu un pret mai mic decat cel de pornire

Iasi: Spatiu vandut cu un pret mai mic decat cel de pornirePrimaria Iasi a organizat o licitatie pentru vanzarea unui spatiu comercial. Edilii au reusit sa vanda spatiul catre firma Tanami SRL, care a oferit suma de 170 de mii de lei fara TVA. Oferta e mai mica decat pretul de pornire, stabilit la 183 de mii de lei fara TVA., scrie Buna Ziua Iasi.

Arad: Noi lucrari de modernizare a drumurilor

Arad: Noi lucrari de modernizare a drumurilorIn aceasta perioada, administratia judeteana are in derulare o serie de lucrari de modernizare a drumurilor, anunta Glasul Aradului.

Printre acestea se numara drum judetean DJ 763 A, limita judet Hunedoara – Tarnavita. Un alt tronson pe ca re sunt deosebit de necesare lucrari de reabilitare este drumul DJ 793 Beliu – Seliste.

Craiova: Mii de locuri de cazare in caminele studentesti

Craiova: Mii de locuri de cazare in caminele studentestiPentru ca toti studentii din Universitatea din Craiova sa aiba unde sa stea pe parcursul anului scolar 2011-2012, in unele camine se munceste pe rupte, scrie Gazeta de Sud.

„In prezent, in Craiova, exista 11 camine, cu o capacitate totala de aproximativ 3.200 de locuri de cazare. Dintre acestea, caminele 6, 7, 3, 12 si 14 sunt modernizate. In prezent, in curs de reabilitare si modernizare sunt caminele 10 (capacitate de aproximativ 1.000 de locuri), 11 (200 de locuri) si 13 (200 de locuri)“, a declarat Bogdan Alin Stoica, presedintele Conventiei Organizatiilor Studentesti (COS) Craiova.

Timisoara: Investitie de milioane de euro intr-un centru IT&C

Timisoara: Investitie de milioane de euro intr-un centru IT&C500 de noi locuri de munca si o investitie de 4,65 milioane de euro se preconizeaza la Timisoara, scrie publicatia De Banat.

Este vorba de un proiect al primariei, dedicat informaticienilor. Agentia de Dezvoltare Regionala Vest a semnat contractul de finantare pentru realizarea „Infrastructurii regionale de afaceri si inovare in sectorul IT&C”.

Pe strada Circumvalatiunii, in imediata vecinatate a pasajului Jiul, va fi construit un imobil in care vor fi gazduite zeci de companii cu activitate in domeniul tehnologiei informatiei.