Bucuresti

BucurestiIn Bucuresti si in Timisoara oferta pe segmentul rezidential este dominata de apartamentele mari. Astfel, in timp ce cumparatorii se indreapta spre locuinte mai mici, unitatile locative cu trei si patru camere petrec mai mult timp in piata si continua sa se ieftineasca, potrivit imobiliare.ro.

“Numarul apartamentelor cu trei si patru camere scoase la vanzare continua sa creasca. Pe aceste sub-categorii se inregistreaza si cele mai mari fluctuatii de pret. In ultimele 12 luni, la Timisoara, de exemplu, apartamentele vechi cu patru camere s-au ieftinit cu 8%, in timp ce pretul garsonierelor vechi este la acelasi nivel ca in august 2010”, explica Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

Daca in urma cu doi ani, apartamentele cu trei si patru camere nu depaseau 40% din oferta, in prezent, in Capitala, aceste categorii imobiliare reprezinta 56,1% din totalul apartamentelor scoase la vanzare in piata.

In Bucuresti, oferta este impartita astfel: 37,7% apartamente cu trei camere, 32,6% apartamente cu doua camere, 18,4% apartamente cu patru sau mai multe camere, respectiv 11,3% garsoniere.


Timisoara

TimisoaraSi in Timisoara, tot apartamentele mari domina oferta rezidentiala, unitatile locative cu trei si patru camere insumand 54,9%.

"Mai mult, numarul apartamentelor cu patru camere, care reprezinta 11,9% din totalul ofertei, este de aproape doua ori mai mare decat cel al garsonierelor (6%). In acelasi timp, 43% din totalul ofertei reprezinta apartamente cu trei camere, iar 39,1% apartamente cu doua camere", potrivit studiului realizat de imobiliare.ro.


Constanta

ConstantaPonderea apartamentelor cu patru camere (14,4% din totalul ofertei) o depaseste pe cea a garsonierelor (8,6%) si la Constanta. Apartamentele mari insumeaza 49,1% din oferta, conform imobiliare.ro.

Brasov

BrasovTendinta se pastreaza si la Brasov, unde apartamentele cu patru camere reprezinta 16,1% din oferta, iar garsonierele, 12,8%. Apartamentele cu trei camere constituie 30,3% din oferta totala de locuinte scoase la vanzare in Brasov, iar cele cu doua camere, 40,7%.

Cluj-Napoca

Cluj-NapocaLa Cluj-Napoca insa, cele mai multe apartamente de vanzare sunt cele cu doua camere (37,5%), urmate de cele cu trei camere (34,2%), garsonierele (16,1%) si unitatile cu patru camere (12,2%), potrivit imobiliare.ro.

"In ceea ce priveste inchirierile, insa, la nivel national, piata este dominata de apartamentele cu doua camere care reprezinta 43,9% din totalul ofertei. Urmeaza apartamentele cu trei camere (34,7%), cele cu patru camere (10,9%) si garsonierele (10,5%)", se mai arata in studiul imobiliare.ro.