Cluj: Case mutate pe parcela

Membrii Comisiei de Urbanism au constatat ca beneficiarii de proiecte construiesc fara a respecta autorizatiile si cer ulterior autoritatilor avize pentru a iesi din ilegalitate, scrie Ziua de Cluj.

Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR) si membru al Comisiei de Urbanism Cluj-Napoca, a solicitat ca membrii Consiliului Local (CL) sa isi asume deciziile privind astfel de situatii.

Sursa foto: Ziua de Cluj/Ioana Tohat

Iasi: Primaria, prinsa construind ilegal

Iasi: Primaria, prinsa construind ilegalPrimaria Iasi nu are autorizatie de construire pentru ridicarea noii baze DSPM din comuna Miroslava, potrivit publicatiei Buna Ziua Iasi.

Edilii au gresit in momentul in care au crezut ca terenul din Miroslava se afla pe raza municipiului Iasi. "E mai complicat acolo. A fost o problema de trasare a terenului. Da, terenul se afla pe raza comunei Miroslava", a comentat directorul Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.

Constanta: Victorie pe terenuri pentru prefect

Constanta: Victorie pe terenuri pentru prefectCurtea de Apel Constanta a admis recursul formulat de prefectul Claudiu-Iorga Palaz in dosarul avand ca obiect anularea hotararii Consiliului Local al comunei Chirnogeni, prin care s-a aprobat darea in administrarea Consiliului Judetean Constanta a unor imobile (terenuri) in vederea infiintarii de pepiniere silvice in comuna Chirnogeni, localitatea Plopeni .

Decizia este definitiva si irevocabila, terenul ramanand in continuare in posesia unitatii administrativ-teritoriale Chirnogeni, scrie Ziua de Constanta.

Sursa foto: Ziua de Constanta

Arad: Refuz provizoriu la parcare

Arad: Refuz provizoriu la parcareStudiul de fezabilitate pentru parcarea subterana din Piata Avram Iancu nu a trecut initial de comisia tehnico-economica. Primul vot negativ dat pentru parcarea subterana din Piata Avram Iancu a venit din partea Comisiei tehnico-economice din cadrul Primariei Arad, scrie Arad Online.

Membrii acestei comisii au considerat ca proiectul nu corespunde din punct de vedere al formei cerintelor nationale in domeniu si ca va trebui rescris pentru ca, la momentul licitatiei, acest mod de prezentare sa nu faca obiectul contesatiilor si de aici aintarzierilor in aplicare.

Sursa foto: Arad Online