Cat costa cele mai scumpe garsoniere

Cat costa cele mai scumpe garsoniereCea mai scumpa garsoniera aflata la vanzare in prezent are un pret de 276.000 euro si face parte din complexul Silver Mountain (foto), din Poiana Brasov. Locuinta are o suprafata utila de 61,4 mp si se afla la parterul unui imobil cu cinci etaje, potrivit anuntului publicat de compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker.

In Bucuresti, pentru o garsoniera din zona Dorobanti, cu o suprafata de circa 100 mp, un proprietar cere 147.000 euro, conform anuntului de pe titirez.ro. Apartamentul se afla la etajul cinci din cinci, intr-un imobil construit in anul 2010.

Potrivit portalului imobiliare.ro, cea mai scumpa garsoniera aflata la vanzare costa 125.000 euro. Locuinta are o suprafata utila de 84 mp si se afla la etajul unu al unui bloc cu noua etaje, construit in 1996 in zona Piata Unirii.

O alta garsoniera din Bucuresti, cu o suprafata de 76 mp, amplasata in zona Baba Novac, are un pret de vanzare 100.000 euro, in aceasta suma fiind inclus si un loc de parcare subteran. Locuinta, construita in anul 2009, are centrala termica proprie si bucatarie mobilata si utilata, conform anuntului de pe magazinuldecase.ro.

Spre comparatie, pretul mediu cerut pe metru patrat pentru garsonierele vechi din Bucuresti este de 1.191 euro, iar pentru cele noi urca la 1.259 de euro, conform imobiliare.ro. Astfel, pretul mediu cerut pentru o garsoniera veche cu o suprafata utila de 30 de mp este de 35.700 de euro, in timp ce pentru o garsoniera noua cu o suprafata utila de 35 de mp este 44.000 de euro.

Sursa foto: cbimobiliare.ro

Vezi in slide-ul urmator cine plateste peste 100.000 euro pentru o garsoniera.

Cine plateste 100.000 euro pentru o camera

Cine plateste 100.000 euro pentru o cameraPotentialii cumparatori ai unei garsoniere cu un pret de peste 100.000 de euro sunt persoane cu functii de management sau cu o sursa lunara de venit consistenta, spune Catalin Serbanescu (foto), managing partner in cadrul companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Principala caracteristica a acestor cumparatori, comparativ cu alti clienti ai unei proprietati rezidentiale de lux, continua Serbanescu, este ca au un program care presupune numeroase deplasari, timpul petrecut in locuinta fiind destul de redus.

"Sunt persoane care cauta suprafata si mai putin un numar de camere. Nu au o familie intemeiata, calatoresc mult si prefera sa detina o proprietate de acest gen decat sa plateasca o camera la un hotel. In plus, suprafetele generoase permit recompartimentari in viitor, in functie de necesitati", explica Serbanescu.

Citeste in slide-ul urmator cum ajunge o garsoniera sa coste peste 100.000 euro.

Ce dicteaza pretul unei garsoniere de lux

Ce dicteaza pretul unei garsoniere de luxPretul unei garsoniere de lux este explicabil prin trei factori, spune Catalin Serbanescu de la Coldwell Banker: zona, imobilul si proprietatea, majoritatea fiind locuinte noi. Cea mai mare pondere in pret o are zona, iar cele mai scumpe proprietati pot fi gasite intre Dorobanti si Aviatorilor, precum si peSoseaua Nordului.

"Pe piata rezidentiala de lux a apartamentelor noi, preturile pe metrul patrat util variaza de la 1.800 la 3.000 de euro, in functie de amplasare", afirma Serbaescu.

In prezent, Coldwell Banker Affiliates of Romania are in portofoliu 21 de astfel de proprietati, cele mai multe fiind amplasate in Dorobanti, Domenii – Aviatorilor, zone in care pe piata de lux se cere un pret mediu de aproximativ 1.800 – 2.500 de euro, in functie de imobil, potrivit companiei.

"In plus, unele zone, precum soseaua Nordului – Satul Francez, au fost dintotdeauna printre cele mai scumpe de pe piata rezidentiala. Vorbim de garsoniere dar doar daca luam in calcul numarul de camere, nu si suprafetele!", subliniaza consultantul.

Cele mai scumpe zone pentru garsoniere noi sunt Herastrau,1 Mai si Piata Presei Libere, potrivit datelor imobiliare.ro, in timp ce topul celor mai scumpe zone pentru garsoniere vechi este condus de Piata Unirii, Piata Romana si Dacia.

Vezi in slide-ul urmator cat de frecvente sunt achizitiile de garsoniere pentru 100.000 euro.



Cat dureaza sa vinzi o garsoniera de 100.000 euro

Cat dureaza sa vinzi o garsoniera de 100.000 euroPerioada de vanzare a unei garsoniere de peste 100.000 euro depaseste de obicei sase luni, potrivit datelor Coldwell Banker. "Comparativ cu alte produse de lux, o garsoniera se poate vinde chiar mai greu tocmai pentru se adreseaza unei nise si mai restranse", subliniaza Catalin Serbanescu.

De pe portalul imobiliare.ro, in ultimele trei luni au fost retrase 12 garsoniere listate la un pret mai mare de 100.000 de euro, cea mai scurta perioada de listare fiind de 81 de zile. In cele mai multe din cazuri, insa, perioada de listare depaseste un an, spun cei de la imobiliare.ro.

In ceea ce priveste marja de negociere, aceasta difera in functie de strategia proprietarilor si de cat de grabita este vanzarea. In medie si la nivel de piata, incheie Serbanescu, procentul de reducere fata de pretul de listare este de 15%.

1. Ai da 100.000 euro pentru o garsoniera in Romania?