Iasi: Ce vor companiile de IT de la universitati

Iasi: Ce vor companiile de IT de la universitatiTinerii ar putea avea o perspectiva mai completa asupra ceea ce inseamna un proiect software, nu doar partea de a scrie cod, considera Andrei Postolache, Delivery Unit Manager Endava, scrie Ziarul de Iasi.

Compania a inaugurat un nou sediu la Iasi in decembrie anul trecut, Iasul fiind ales datorita centrului universitar.

Constanta: Gran Via vinde terenul de pe varianta

Constanta: Gran Via vinde terenul de pe variantaInvestitorul imobiliar Gran Via Romania intentioneaza sa vanda o parte din terenul pe care il detine in Constanta, pe bulevardul Aurel Vlaicu, scrie Ziua de Constanta. In urma cu cativa ani, spaniolii de la Gran Via anuntau construirea complexului de locuinte Flamenco.

„Intentionam sa vindem numai o parte din terenul de la Constanta. Daca vom avea oferte, vom lua in calcul si vanzarea intregii suprafete. Avem acolo 6,3 ha si inca 10 in Bucuresti.Avem nevoie de cash pentru proiectele din Bucuresti", a declarat directorul general al societatii, Antoanela Comsa.

Sursa foto: Ziua de Constanta

Cluj: Bloc locuit, scos la licitatie cu tot cu locatari

Cluj: Bloc locuit, scos la licitatie cu tot cu locatariPeste 30 de oameni s-au inghesuit in biroul executorului judecatoresc Marius Stolnean, caruia i-au cerut sa opreasca licitatia pentru vanzarea blocului in care locuiesc. Stolnean a demarat executarea silita a dezvoltatorului imobiliar al ansamblului Excelsior din Baciu, Daniel Micle, pentru o datorie de peste 100.000 de euro catre un partener de afaceri, Keith John Viner.

La licitatie s-a prezentat un ofertant, insa procedura a fost suspendata ca urmare a unei hotarari judecatoresti pronuntate in aceeasi dimineata, potrivit publicatiei Ziua de Cluj.

Sursa foto: Ziua de Cluj



Timisoara: Dam jos fatadele, ca sa nu cada singure.

Ca sa nu le cada tencuiala in cap trecatorilor, conducerea Bibliotecii Judetene Timis a preferat sa “rada”, din proprie initiativa, portiunile cu mare risc de pe fatadele cladirii din Piata Libertatii, unde se afla sediul central al institutiei culturale, scrie Timis Online.

Cu ajutorul unei macarale de interventie, au fost inlaturate zone mari de tecuiala de pe toata cladirea, parti de stucatura si ornamente.