Constanta si Iasi, in topul celor mai mari reduceri

Constanta si Iasi, in topul celor mai mari reduceriChiriile pentru spatiile de birouri clasa A, B sau C din orasele Constanta si Iasi au scazut cu 41,5% in ultimul an, potrivit datelor portalului imobiliare.ro.

Astfel, daca in martie anul trecut chiria medie ceruta pentru spatiile de birouri din Constanta era de 11,59 euro/mp/luna, in prezent, negocierile incep de la 6,78 euro/mp/luna in jos.

In ciuda unei scaderi de 41,5% a chiriei medie cerute, Iasiul prezinta niveluri mai ridicate comparativ cu Brasovul, Constanta sau Timisoara, clasandu-se pe locul al doilea, imediat dupa Cluj-Napoca, intr-un top al chriilor solicitate pentru spatiile de birouri. In prezent, chiria medie pentru birourile din Iasi este de 7,05 euro/mp/luna, in timp ce in aceeasi perioada a anului trecut ajungea la 12,04 euro/mp/luna.

Citeste si Pariul birourilor din provincie: De ce aleg multinationalele sa se extinda in tara.

Brasov si Cluj-Napoca Chirii mai mici cu peste 30%

In Brasov, chiriile spatiilor de birouri au coborat cu 31% in ultimele 12 luni. Astfel, daca in martie anul trecut chiria medie ceruta era de 9,27 euro/mp/luna, in prezent, proprietarii din Brasov cer, in medie, 6,40 euro/mp/luna. Dintre toate orasele analizate de imobiliare.ro, Brasovul prezinta in acest moment cele mai mici chirii pentru spatiile de birouri.

In Cluj-Napoca, chiriiile spatiilor de birouri au scazut cu 30,7% in ultimul an, de la 10,26 euro/mp/luna in martie 2009, pana la 7,12 euro/mp/luna in prezent.

“In ultimii doi ani, au fost inaugurate numeroase proiecte de birouri si multi proprietari de vile din zone centrale sau semi-centrale, intampinand dificultati pe sectorul rezidential, se orienteaza, la randul lor, spre segmentul spatiilor de birouri“, a explicat Adrian Erimescu (foto), director general al imobiliare.ro.

Bucuresti si Timisoara, cele mai mici scaderi

Bucuresti si Timisoara, cele mai mici scaderiIn Bucuresti, chiriile spatiilor de birouri clasa A, B si C au scazut cu 26,7% in intervalul martie 2009 – martie 2010, de la o medie de 14,1 euro/mp/luna pana la 10,33 euro/mp/luna, potrivit imobiliare.ro. In prezent, chiria medie lunara ceruta pentru spatiile din zona centrala a Capitalei este de 10,90 euro/mp, cu 26% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cu o variatie anuala a de -20,1%, Timisoara este orasul cu cea mai mica rata de scadere a chiriilor pentru spatiile de birouri. Astfel, in conditiile in care in ultima perioada au fost finalizate mai multe cladiri de birouri, in prezent, chiria medie ceruta este de 6,90 euro/mp/luna, fata de 8,64 euro/mp/luna, in martie anul trecut.

Imobiliare.ro a fost lansat in ianuarie 2000 si are peste 16.000 de vizitatori unici pe zi. Actionarul majoritar al portalului este fondul de investitii american New Century Holdings (NCH), care mai controleaza pe piata locala si producatorul de panificatie Vel Pitar.

Citeste si Chiriile pentru birouri vor scadea cu inca 20% in 2010.