Bucuresti-Ilfov

Bucuresti-IlfovCele mai afectate localitati de langa Bucuresti in ceea ce priveste preturile terenurilor sunt Chitila, Magurele si Bragadiru, arata analiza portalului imobiliare.ro.

In Otopeni, in apropierea zonei centrale, pentru un teren intravilan cu suprafata de 570 mp, pretul cerut este de 28.800 euro negociabil, ceea ce inseamna 50,5 euro/mp. Aceasta poate fi considerata o oferta de criza, in contextul in care pretul mediu cerut pentru terenurile scoase la vanzare in Otopeni este de circa 112 euro/mp.

Si in comuna Pantelimon pretul terenurilor a scazut sconsiderabil in primul semestru, coborand de la 94 euro/mp, la 75 euro/mp. Scaderea medie inregistrata in intervalul 1 ianuarie - 1 iulie a fost de 20%.



In comuna Voluntari terenurile s-au ieftinit cu 30% in primele sase luni. “Aici, un proprietar vinde un teren de 10.000 mp pentru 80 de euro/mp, mult sub pretul mediu care depaseste 200 euro/mp. Terenul este amplasat in imediata apropiere a Bulevardului Pipera, in zona Liziera Residence si Scoala Americana”, spun cei de la imobiliare.ro.

Nota: Preturile exprimate in tabele pentru fiecare luna se refera la pretul in euro pe metru patrat.

Brasov

BrasovIn Brasov, cea mai mare reducere de pret a fost inregistrata in Sacele. Aici, preturile au scazut cu 36,8% in primul semestru al anului, potrivit imobiliare.ro. Pretul mediu cerut in prezent este de 48 euro/mp, dar sunt si excepții.

“De exemplu, in prezent, un proprietar incearca sa vanda un teren intravilan industrial cu suprafata de 6.000 mp, cu 20 euro/mp. Terenul are front la centura ocolitoare a orasului Sacele”, declara reprezentantii portalului imobiliar.

O alta localitate din Brasov unde preturile au scazut considerabil, cu 27%, este Sanpetru. In aceasta comuna, pretul mediu cerut a ajuns la 35 euro/mp.



“Desi la Bran pretul mediu a crescut cu 8,1% in intervalul analizat, ajungand la 40 euro/mp, in aceasta zona se remarca un teren al carui pret s-a injumatatit in ultimul an si pentru care proprietarul cere 21 euro/mp. Terenul are o suprafata de 6.874 mp, cu un front stradal de 64 m, utilitati in apropiere si este ideal pentru ridicarea unei pensiuni”, mai spun cei de la imobiliare.ro.

Constanta

ConstantaCea mai mare scadere de preturi pentru terenurile aflate in localitatile din jurul municipiului Constanta a fost inregistrata in comuna Lazu. Aici preturile au scazut cu 24,6%, ajungand in prezent la 46 euro/mp.

Si la Agigea preturile au scazut semnificativ - 14,7% in sase luni. Daca in luna ianuarie, pretul cerut era de 34 euro/mp, in prezent a coborat pana la 29 euro/mp.

“Pretul pe metrul patrat in cazul loturilor cu suprafete mari este semnificativ mai mic ajungand pana la 10 euro/mp. Este cazul unui teren de 5.000 mp cu deschidere la DN 38 Constanta – Negru-Voda”, explica reprezentantii imobiliarero.



In localitatea Valu lui Traian, pretul cerut pentru terenurile intravilane a scazut in ultimul semestru cu 6,3%, ajungand la 30 euro/mp. Sunt insa si exceptii, astfel incat pentru un lot de 17.800 mp, proprietarul cere 5 euro/mp. Terenul se afla langa cartierul nou de vile si in apropierea unor locuinte ANL.

Timisoara

TimisoaraCele mai mari reduceri de pret la terenurile intravilane pentru constructii in localitatile din jurul Timisoarei au fost inregistrate la Mosnita Noua, unde pretul cerut a scazut in acest an cu 44%. In prezent, pretul mediu cerut pentru terenurile din aceasta zona este de 28 euro/mp.

In localitatea Mosnita Veche preturile terenurilor au coborat cu 24%. in primul semestru.

“In Dumbravita, una dintre localitatile din judetul Timis care au profitat cel mai mult in urma boom-ului segmentului de terenuri de acum doi-treiani, pretul mediu cerut a scazut cu 20% in intervalul analizat, ajungand la 61 euro/mp”, se mai arata in analiza citata.



In comuna Giroc, pretul terenurilor a scazut cu 22% si a ajuns acum la 27 euro/mp. Exista insa si oferte de terenuri al caror pret este mult mai mic. De exemplu, un loc de casa pe strada Barzava cu suprafata de 693 mp se vinde cu 25 de euro/mp.