Westfield London

Westfield LondonCu o suprafata de 150.000 mp, desfasurata pe cinci niveluri si o investitie estimata la 1,87 miliarde de euro, Westfield London este cel mai mare mall din Londra, fiind detinut de Westfield Group.

Proiectul a fost deschis in toamna anului 2008 si are peste 280 de magazine, 47 de restaurante, 14 sali de cinema si 4.500 locuri de parcare, fiind amplasat in vestul Londrei.

Printre chiriasii centrului comercial se numara: H&M , Debenhams, Next, Marks and Spencer, House of Fraser, Waitrose, Bershka, Burberry, Desigual, Hugo Boss, Jaeger, Louis Vuitton, Prada, Zara, Apple, care a deschis in Westfield cel mai mare magazin al sau la nivel global, Deichmann, Calvin Klein Jeans si Lacoste.









Centrale

CentraleAmplasat in nordul Londrei, centrul comercial Centrale a fost inaugurat in anul 2004, in locul proiectului Drummond Centre, care a fost inchis.

Centrale este detinut de compania de investitii St Martins Property Group, aceeasi care detine si mall-ul Cevahir din Istanbul, si are o suprafata de circa 76.200 mp, desfasurata pe patru niveluri.

Printre chiriasii sai se numara: Debenhams, H&M, Jane Norman, Next, Zara, Aldo, McDonald's, Starbucks, House of Fraser si India Dining Tapas.

Whitgift

WhitgiftDeschis in anul 1970, Whitgift are o suprafata de circa 120.000 mp si este amplasat in cartierului londonez Croydon, fiind detinut de fundatia Whitgift. Numele sau vine de la John Whitgift, arhiepiscopul orasului Canterbury.

Centrul comercial a fost construit pe terenul scolii Whitgift, redenumitaTrinity de John Whitgift in anul 1956 si mutata pe terenul dina proprierea parcului Shirley, in anul 1965.

Cei mai importanti chiriasi ai mall-ului Whitgift sunt: Marks & Spencer, Foot Locker, H&M, Republic, Allders, Mothercare, Clas Ohlson, BHS, The Body Shop si Monsoon.

Brent Cross

Brent CrossBrent Cross Shopping Centre a fost deschis in anul 1976, fiind prima constructie independenta a unui centru comercial din Anglia. Amplasat in nordul Londrei, in apropierea statiilor de metrou Brent Cross si Hendon Central, mall-ul are o suprafata de aproape 75.000 mp si 8.000 de locuri de parcare.

Printre chiriasii mall-ului se numara: Accessorize, Benetton, Boots, Frenwick, John Lewis, H&M, Marks & Spencer, Waitrose, WH Smith, Zara, Yves Saint Laurent, Valentino, Versace, Umbro, Tissot, Tommy Hilfiger, Roberto Cavalli, Rolex, Palm, Paco Rabanne, Pierre Cardin, Puma, Nike si NafNaf.

Brent Cross a fost extins in anul 1995, fiind detinut de Hammerson si Standard Life Investments.

The Glades

The GladesCu o suprafata de 43.000 mp, desfasurata pe doua etaje, The Glades are 141 de magazine, fiind amplasat in cartierul Bromley, din sud-estul Londrei. Actionarul majoritar al mall-ului este Capital Shopping Centres, unul din cei mai mari proprietari de pe piata imobiliara englezeasca, cu un portofoliu de 13 centre comerciale.

The Glades a fost deschis in anul 1991.

Cei mai importanti chiriasi sunt: Game, Zara, H&M, Debenhams, Guess, McDonald’s, Waterstone's, Starbucks Coffee, Marks & Spencer, Jane Norman, Mango, Massimo Dutti, Vero Moda, Karen Millen, Jack & Jones, Republic, Swarovski, Footlocker si Lillywhites.