Dan Suciu

Dan SuciuFunctie: Secretar de stat, purtator de cuvant al Guvernului

Inainte de a ocupa postul de purtator de cuvant al Guvernului, Dan Suciu a fost redactor-sef al canalului TV Money Channel.

Acesta a mai lucrat la saptamanalul Privirea, la revista Banii Nostri si la saptamanalul Prezent.

Suciu este absolvent al Facultatii de Filosofie, Universitatea din Bucuresti, si are un master de Politici Publice.

Cornel Feruta

Cornel FerutaFunctie: Secretar de stat, director de cabinet

Cornel Feruta a fost directorul de cabinet al lui Mihai Razvan Ungureanu cand acesta a fost ministru de Externe in guvernul Tariceanu (2005-2007).

In 2007, Feruta a fost numit ambasadorul Romaniei la Organizatiile Internationale de la Viena, asociatie care reprezinta interesele tarii la OSCE sau la Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA).


Nicoleta Nolden

Nicoleta NoldenFunctie: Consilier de stat pe probleme juridice

Nicoleta Nolden este judecator cu grad de curte de apel la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti. Aceasta a mai ocupat pozitia de consul la Consulatul General al Romaniei din Bonn (Germania).

Judecatoarea Nicoleta Nolden a dispus in 2009 arestarea finantatorului echipei de fotbal Steaua, George Becali, dupa ce acesta a sechestrat trei presupusi hoti care i-ar fi furat automobilul.


Andreea Maria Paul

Andreea Maria PaulFunctie: consilier de stat pe probleme economice

Andreea Maria Paul (fosta Vass) a activat si in Aparatul de lucru al fostului premier Emil Boc. Aceasta este doctor in economie, fiind lector universitar la Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Stiinte Economice (ASE) din Bucuresti.

Andreea Paul a mai ocupat functia de consilier personal al prim-ministrului (2009 - noiembrie 2010), consilier in cadrul Departamentului de Politici Economice si Sociale al Administratiei Prezidentiale (2005- 2007) si consilier in cadrul Parlamentului European (2007- 2008).

Aceasta a fost in carti pentru a prelua conducerea ministerului Economiei in cadrul guvernului Ungureanu, insa a refuzat din considerente personale, spunand ca "toate trebuie sa vina la timpul lor".





Marian Nidelea

Marian NideleaFunctie: consilier de stat pe problematica securitatii nationale

Marian Nidelea a mai fost consilier pentru probleme de siguranta nationala si in cadrul echipei fostului premier Adrian Nastase.

foto: sxc.hu


Ana Ioana Rusu

Ana Ioana RusuFunctie: consilier de stat pe probleme juridice

Ana Ioana Rusu a activat si in Aparatul de lucru al premierului Emil Boc.


Iuliu Pacurariu

Iuliu PacurariuFunctie: consilier de stat responsabil cu implementarea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, instituit prin O.G. nr.7/2006

Iuliu Pacurariu a activat si in Aparatul de lucru al premierului Emil Boc. Acesta este unul din membrii fondatori ai PD si a fost liderul organizatiei Cluj pana in anul 2000.

Pacurariu a fost deputat, in perioada 1996-2000, si senator, intre 2000 si 2004. In perioada 2005-2007, acesta a fost consilier personal al ministrului Administratiei, Vasile Blaga.

foto: Agerpres




Ion Mircea Plangu

Ion Mircea PlanguFunctie: consilier de stat pentru buna guvernare si managementul crizelor

Ion Mircea Plangu a fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale in cadrul guvernului Tariceanu si a coordonat din aceasta functie departamentul de integrare euroatlantica.

In timpul mandatului premierului Emil Boc, Plangu a fost consilier de stat. A rezistat in aceasta functie doar o luna, Boc luand decizia de a desfiinta Cancelaria primului-ministru in martie 2009.



Catalina Bolma

Catalina BolmaFunctie: consilier de stat pe relatii externe

Catalina Bolma a fost ocupat functia de consilier al premierului Ungureanu si in perioada in care acesta era ministru al Afacerilor Externe.




Alti membri ai Cabinetului primului-ministru

Alti membri ai Cabinetului primului-ministruPotrivit biroului de presa al guvernului, la Cabinetul Primului-ministru mai este incadrat un consilier pe probleme culturale - Guzu Lavinia Nely, iar la Registratura premierului sunt incadrati 5 consilieri - Rodica Dobre, Corina Cirstea, Cristina Alexandrescu, Eugenia Bonciu, Valentina Matei-Popescu (suspendata pentru crestere copil)

Cei sase consilieri au activat si in mandatul premierului Emil Boc.

foto: gov.ro