Amalia Georgescu, ex-Remedio, estimeaza profit pentru gradinita lansata in noiembrie

Amalia Georgescu, ex-Remedio, estimeaza profit pentru gradinita lansata in noiembrieAmalia Georgescu (foto), fostul director general al farmaciilor Remedio, parte a grupului Newarch, controlat de familia Tudorache, a lansat in noiembrie, cu o investitie de 15.000 de euro, “Amalia Kindergarten”, o gradinita cu 30 de locuri si la care pana in prezent s-au inscris noua copii.

Chiar daca spune ca o astfel de idee ar putea deveni o afacere interesanta in cazul unei retele de gradinite, pe care chiar si-ar dori sa o puna pe picioare, totodata antreprenoarea afirma ca, din octombrie, la niciun an de la lansare, gradinita va fi pe profit.

“Am incheiat deja cateva colaborari cu companii de top in piata romaneasca, in diferite domenii de activitate, care doresc sa ofere angajatilor lor beneficii, pe un plan personal. Sunt convinsa ca aceasta strategie se va dovedi de succes in viitorul apropiat”, a afirmat, pentru Wall-Street, Amalia Georgescu.

Aceasta considera ca gradinita va avea succes si datorita ofertei prin care parintii isi pot lasa copiii la gradinita in week-end sau programului “Mami, vreau cultura”, prin care copiii pot participa la cursuri de dans, balet, muzica, dictie, teatru si limbi straine. Totodata, in timp ce copiii se joaca ori invata, mamele pot participa la cursuri de aerobic, pilates, dans si pian.

“Sunt convinsa ca in toamna vom lucra la capacitate maxima. Inclusiv in programul de week-end”, afirma fondatoarea gradinitei.

Pentru ca in anii in care a fost manager la Remedio si A&D Pharma, liderul pietei de retail si distributie farma locale a cunoscut foarte multe persoane, o parte dintre viitorii copii inscrisi la gradinita ar putea fi copiii prietenilor sai.

"In ceea ce priveste promovarea, facem ce este strict necesar, in asa fel incat sa fim vizibili pentru grupul tinta. In ceea ce priveste contactele din mediul de business, le-am imbogatit semnificativ in ultima perioada si da, firesc ca ma bazez si pe ele. Networking-ul se dovedeste si in acest domeniu folositor.

Pentru ca intre 2004 si 2006 a fost directorul general al Miniblu, cel mai mare lant de magazine cu haine pentru copii, Georgescu nu exclude sa lanseze o astfel de afacere.

"Magazinul de haine pentru copii este un vis al meu. Cu siguranta, ma voi lansa si in alte afaceri, insa despre aceasta vom vorbi la momentul oportun”, mai spune Amalia Georgescu.

Anca Podoleanu, ex-Vodafone, vrea afaceri de 300.000-500.000 de euro pentru Choice Consulting

Anca Podoleanu, ex-Vodafone, vrea afaceri de 300.000-500.000 de euro pentru Choice ConsultingAnca Podoleanu (foto), managerul care a fost timp de doi ani si jumatate directorul de resurse umane al Vodafone Romania, al doilea operator pe piata locala de telefonie mobila, cu afaceri de 1,2 miliarde de euro in 2008, a parasit in februarie anul trecut compania pentru a infiinta firma consultanta manageriala Choice Consulting.

”Vrem ca in acest an sa ne extindem serviciile in zona programelor informatice care duc la eficientizarea activitatii de resurse umane din cadrul companiilor, in special al celor cu peste 1.000 de angajati. Este vorba de programe care ajuta la gestiunea talentelor dintr-o companie, care pot observa eficienta plasarilor pe anumite functii”, a afirmat, pentru Wall-Street, Anca Podoleanu, adaugand ca sunt deja cateva programe pe care le-a implementat unor clienti ai firmei.

Ea a declarat ca Choice Consulting a avut anul trecut in jur de 15 clienti, dintre care cinci au fost constanti, restul fiind doar pentru anumite proiecte. Companiile cu care a lucrat firma infiintata de Podoleanu sunt din domeniul bunurilor de larg consum, petrochimic, IT si telecomunicatii.

Compania care are cinci angajati, inclusiv cu fostul manager al Vodafone, a fost pe profit inca din 2009, marjele de profit in aceasta industrie fiind cuprinse intre 10 si 15% din cifra de afaceri.

Desi nu a precizat valoarea business-ului pe 2009, Anca Podoleanu a afirmat ca spera ca anul acesta sa ajunga la o cifra de afaceri cuprinsa intre 0,3 si 0,5 milioane de euro.

Podoleanu a absolvit Facultatea de Cibernetica, din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti, si, inainte de toamna 2006, a coordonat pentru sapte ani activitatea de resurse umane ale Quadrant-Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul local al produselor PepsiCo, actualul Pepsi Americas Romania.


Dan Ionascu, ex-Cushman & Wakefield, spera la un business de peste 4 mil. euro

Dan Ionascu, ex-Cushman & Wakefield, spera la un business de peste 4 mil. euroLa sfarsitul lui august 2009, un alt executiv de top a parasit firma in care lucra pentru a se lansa in propriul business.

Dan Ionascu (foto), fostul director al departamentului de evaluari al Cushman & Wakefield, unul dintre principalii jucatori pe piata de consultanta imobiliara, a plecat din firma, fiind inlocuit de Andrew James Pirie, fostul co-director al aceluiasi departament. In octombrie, Ionascu a lansat cu un milion de euro filiala locala a companiei britanice de consultanta financiara Parker Lewis.

Investitia initiala a inclus si suma necesara deschiderii de birouri la Timisoara, Galati, Constanta si Iasi.

“In acest an dorim sa ne marim echipa (n. red. in prezent, de 20 de angajati) si un intreg proces de recrutare este actualmente in derulare. Marea problema pe care am intalnit-o este lipsa de candidati specializati sau, cel putin, cu experienta in domeniul financiar in Romania. Mai avem inca doua proiecte foarte importante care vor fi lansate in prima jumatate a acestui an”, afirma Ionascu despre planurile Parker Lewis pentru 2010, printre acestea numarandu-se si proiecte dedicate mediului academic.

In 2009, Dan Ionascu afirma, pentru Wall-Street, ca spera ca in acest an sa atinga afaceri de aproximativ patru milioane de euro.

“Poate chiar o vom depasi, avand in vedere contextul pietei actuale, cand majoritatea a companiilor au nevoie de consultanta financiara de calitate in timp util la preturi competitive”, spune managerul.

Compania britanica care ofera servicii de evaluare, renegocieri de contracte, revizuiri de titluri si consultanta la nivel de credite corporate mai are birouri in Spania, Belgia, Grecia, Israel si Franta.

Dragos Nicolaescu, ex Ness Romania, isi lanseaza afacerile in primavara

Dragos Nicolaescu, ex Ness Romania, isi lanseaza afacerile in primavaraIn septembrie, Dragos Nicolaescu (foto), fostul director general al filialei locale a furnizorului global de solutii si servicii IT Ness, pozitie pe care a ocupat-o pentru aproximativ jumatate de an, a decis sa aleaga antreprenoriatul.

Dupa o experienta de 14 ani in IT si 6-7 ani in management, Nicolaescu a hotarat sa lanseze in primul trimestru al acestui an trei business-uri: o platforma prin care freelancerii sa poata accesa impreuna diferite licitatii sau proiecte, un incubator de afaceri si un ONG prin care trainerii freelanceri sa poata beneficia de sali de curs, de un cinematograf de arta si unde persoanele inscrise se creeze legaturi si proiecte noi.

Deocamdata, antreprenorul este in discutii cu diverse persoane si incearca sa stabileasca un moment favorabil lansarii afacerilor.

"Pentru unul din proiectele gandite, demararea sa este mai usoara: este vorba de institut, unde singura problema este aceea de a gasi finantare cat mai repede. Pentru celelalte doua proiecte este mai greu pentru ca se adreseaza antreprenorilor si depinde de revenirea optimismului in piata. Cu nelinistea aceasta politica optimismul oamenilor de afaceri a scazut. Cred ca acesta va creste din primavara si de atunci voi incepe sa ma gandesc serios sa lansez cele doua idei de business. Acum trebuie sa astept momentul potrivit”, a afirmat, pentru Wall-Street, Dragos Nicolaescu.

Printre alte idei de afaceri ale antreprenorului se mai numara infiintarea unei gradinite japoneze si a unei cafenele.


Horatiu Florescu, ex-Colliers, vrea sa ajunga la 30 de angajati

Horatiu Florescu, ex-Colliers, vrea sa ajunga la 30 de angajatiAnul trecut, in mai, Horatiu Florescu (foto), fostul vicepresedinte al companiei de consultanta imobiliara Colliers International si Monica Barbu, cea care a condus departamentul de retail al aceleiasi firme, au lansat cu aproximativ un milion de euro compania de consultanta imobiliara The Advisers, afiliata grupului britanic Knight Frank.

Firma are 23 de angajati, dintre care 20 sunt seniori cu peste trei ani de experienta, iar anul trecut compania a intermediat cele mai importante tranzactii pe piata de birouri, dupa cum afirma Florescu.

Printre tranzactiile cele mai importante se numara inchirierea unor spatii de birouri de 3.000, 3.500 si 6.000 de metri patrati catre clienti din domeniul bancar si farmaceutic.

Horatiu Florescu a declarat, pentru Wall-Street, ca firma a ajuns deja pe break- even (n.r: nivel la care veniturile sunt egale cu cheltuielile), iar dupa ce in aceasta luna va lansa departamentul de investitii, in a doua jumatate a anului compania va anunta si departamentul de evaluari.

Pana la finalul anului, Florescu estimeaza ca The Advisers/Knight Frank va ajunge la 30 de angajati.

Anul trecut, odata cu lansarea companiei, Horatiu Florescu declara ca isi doreste ca firma pe care a asociat-o grupului britanic Knight Frank sa ajunga in 12-18 luni intre primele cinci din piata de consultanta imobiliara.

Knight Frank este un grup fondat in anul 1896, cu 165 de birouri in 36 de tari.

La acest articol au contribuit Alexandra Teodorescu, Camelia Bucioveanu si Laura Culita.