Cresterea afacerii este importanta si pentru furnizor

Cresterea afacerii este importanta si pentru furnizorMulte dintre companiile in crestere se bazeaza pe un singur lucru atunci cand isi aleg furnizorul: pretul.

Cu siguranta, acesta este un factor important atunci cand faceti o alegere prin care sa va dezvoltati businessul. Aduceti-va insa aminte ca si furnizorii isi doresc tot sa castige bani.

Daca aveti discutii pentru fiecare factura, ii rugati mereu sa modifice preturile pentru ceea ce va vand sau nu platiti la timp, sa nu fiti surprins daca intr-o zi nu va vor mai suna.

Apelati si la furnizori mici

Apelati si la furnizori miciDupa pret, urmatorul lucru cel mai important este increderea.

Uneori va puteti baza foarte mult pe companiile mari, dar nu neglijati nici furnizorii mici. Daca sunteti un client mare care face achizitii semnificative de la o companie mica, veti avea parte de mai multa atentie si probabil de servicii mai bune decat daca sunteti un client neimportant al unei companii de top.

Pe de alta parte, este bine sa va ganditi sa apelati la mai multe companii pentru a reduce riscul de a se intampla ceva cu marfa comandata, potrivit revistei Entrepreneur.

Daca ceea ce va doriti ajunge constant in intarziere si marfa este incompleta, atunci este de preferat sa cautati alt furnizor.

Alegeti companiile stabile

Alegeti companiile stabileUn alt factor cheie, potrivit Entrepreneur, in gasirea unui furnizor bun este stabilitatea pentru ca veti dori sa semnati contracte cu vanzatori care si-au inceput afacerile de mult timp si care au facut acest lucru fara a schimba domeniul de activitate la fiecare cativa ani.

O companie cu executivi aflati la conducere de cativa ani si cu o reputatie solida in fata altor clienti este un indiciu ca acea companie este stabila.

Nu uitati de distanta la care se afla furnizorul

Nu uitati de distanta la care se afla furnizorulMarfa comandata de la un furnizor aflat la distanta poate ajunge in foarte mult timp la dumneavoastra. si, de asemenea, poate fi nevoie de taxe mari de transport.

Este bine sa stiti valoarea acestora inainte sa comandati.

Daca veti comanda o anumita cantitate, poate nu va mai fi nevoie sa platiti taxele pentru transportul naval.

Puteti incerca sa faceti mai multe comenzi intr-una singura pentru a nu mai plati aceste tarife.

Obtineti discounturi

Obtineti discounturiDaca de cele mai multe ori cand mergeti la magazin si cumparati o pereche de pantofi veti plati acelasi pret pentru oricate perechi ati cumpara, in business nu este la fel.

Puteti beneficia de reduceri si trebuie sa intrebati de ele, pentru ca s-ar putea sa aflati ca ceea ce ati comandat va permite sa cumparati la un pret mai mic.

Fiti atenti la preturile furnizorilor noi

Fiti atenti la preturile furnizorilor noiCateodata, vanzatorii nu isi modifica preturile in functie de industria in care lucreaza.

Cand apar competitori noi cu preturi mai mici pentru aceleasi bunuri este bine sa incepeti sa verificati lucrurile si poate sa va schimbati furnizorul.

Alegeti furnizorii care va permit sa aveti acces la datele lor.

Alegeti furnizorii care va permit sa aveti acces la datele lor.Unii furnizori va vor lasa sa le vizitati sediile, sa vorbiti cu muncitorii si managerii, va vor permite sa obtineti referinte despre ei si chiar sa le consultati rapoartele financiare.

Acesta este genul de vanzatori pe care ar trebui sa-i cautati. Daca, in schimb, furnizorii nu vor sa va ofere niciun fel de acees la aceste informatii este mai bine sa renuntati la ei.