Ce inseamna proiectul Venture Connect

Ce inseamna proiectul Venture ConnectPlatforma, care va conecta investitorii cu antreprenorii din domeniul IT si online, ofera finantari incepand de la 100.000 de euro, dar sumele finale pot ajunge la niveluri semnificativ mai mari, dupa cum declara Marius Ghenea (foto), reprezentantul ales de juriul Venture Connect pentru a oferi sfaturi antreprenorilor.

Juriul VentureConnect include :

- avocatii fondatori: Ana Maria Andronic (avocat senior in cadrul Biris Goran) si Daniel F.Visoiu (partener al Biris Goran);

- antreprenori: Radu Georgescu (antreprenor si presedintele Gecad, grupul care a lansat RAV, un antivirus vandut in 2003 catre Microsoft);
Marius Ghenea (fondatorul si presedintele grupului FiT Distribution, care detine site-urile FCfun.ro si Electrofun.ro);
Orlando Nicoara (director general al Apropo Media si cel care detine, printre altele, blogurile Monden.info si Felicitari.com);
Dragos Roua (fondatorul Mirabilis Media, compania care a lansat mai multe site-uri, printre care culinar.ro si masini.ro, vandute in 2008 catre Inform Media).

Cei care doresc o finantare prin Venture Connect trebuie sa aiba deja o afacere care sa necesite o astfel de investitie.

Acestia trebuie sa completeze datele sumare ale planului de afaceri si alte informatii standard pe site-ul Venture Connect, ca si alte informatii standard.

Juriul format din cei sase specialisti va alege proiectele, iar antreprenorii selectionati vor participa la primul Forum Venture Connect, organizat pe 10 iunie la Bucuresti.

In cadrul evenimentului, cei care au aplicat pentru o finantare isi vor putea prezenta afacerile investitorilor interesati: fonduri de investitii venture capital, private equity, dar si investitori de tip business angel.

Propunerile de proiecte redactate, conform detaliilor, pot fi trimise la projects@venture-connect.ro pana la 30 Mai 2010.

Aveti nevoie de un model clar al veniturilor

Aveti nevoie de un model clar al veniturilorOrice proiect viabil, indiferent ca este in IT, Internet sau in orice alt domeniu, trebuie, in opinia noastra, sa aiba un model cat mai clar de venituri, adica sa putem vedea, ca investitori, cum reusim sa facem o afacere profitabila din acel proiect.

Numerosi tineri antreprenori inca vin sa prezinte proiectele lor fara a avea un model clar de venituri.

Daca un proiect este cu adevarat remarcabil, atunci probabil ca investitorii vor incerca sa propuna chiar ei antreprenorului un model de venituri potrivit, insa aceasta problema diminueaza mult sansele unui proiect din IT ori Internet de a primi finantare.

Alegeti domenii relevante, dar nu piete foarte mari

Alegeti domenii relevante, dar nu piete foarte mariLansati afaceri in domenii relevante, dar nu neaparat in piete foarte mari.

Este preferabil sa fie o piata suficient de mare pentru a fi relevanta, dar nu extrem de mare, pentru ca pe acestea din urma de obicei exista si concurenti foarte puternici, deci ele pot fi mai greu aparate.

Sunt preferate afacerile scalabile

Sunt preferate afacerile scalabileO afacere ideala functioneaza la fel de bine la numere mici, dar si la numere mari.

Afacerile reale difera de aceasta situatie ideala, insa ar fi preferabil ca proiectul propus sa poata avea cat mai multa scalabilitate.

Prezentati-va cat mai bine in fata investitorilor

Prezentati-va cat mai bine in fata investitorilorAntreprenorul sau echipa de antreprenori ar trebui sa se prezinte cat mai clar in fata investitorilor, astfel incat acestia sa inteleaga cine si ce face in acea companie, cine si ce anume detine.

O structura neclara de detinere sau de conducere a companiei scade sansele de viabilitate ale unui start-up

Atentia la etica si cat de bine va intelegi intre voi, dar si cu investitorul

Atentia la etica si cat de bine va intelegi intre voi, dar si cu investitorulUn investitor de tip business angel mai este atent la doua criterii in ceea ce priveste antreprenorul ori echipa de antreprenori: etica personala si de business, pentru ca un business angel vrea sa lucreze cu parteneri de incredere, si chimia dintre antreprenori, dar si cu potentialul investitor.