Cetateanul Kane (1941)

Cetateanul Kane (1941)Nicio lista de filme foarte bune nu ar fi completa fara povestea lui Charles Foster Kane, un patron de ziar care il reprezinta pe magnatul media William Randolf Hearst, cel mai important proprietar de ziare si reviste de la inceputul secolului trecut. Filmul este despre cautarea continua a banilor si a puterii, dar si despre ceea ce inseamna cu adevarat fericirea, scrie revista Forbes.

Sursa foto: IMDB



Glengarry Glen Ross (1992)

Glengarry Glen Ross (1992)Filmul regizat de James Foley si care ii are printre protagonisti pe Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin, Kevin Spacey, Alan Arkin, Ed Harris si Jonathan Pryce prezinta povestea a patru angajati dintr-o agentie imobiliara din New York care sunt motivati printr-un concurs in care premiile sunt o masina Cadillac Eldorado, un set de cutite pentru friptura sau concedierea.

Mesajul este simplu: succesul in orice situatie trebuie sa fie singura optiune pe care sa o luati in considerare.

Sursa foto: IMDB


Forrest Gump (1994)

Forrest Gump (1994)Forrest Gump este povestea unui barbat cu un coeficient de inteligenta scazut, dar care reuseste sa realizeze lucruri care ii impresioneaza pe majoritatea apropiatilor.

Filmul evidentiaza faptul ca, pentru a avea succes, determinarea, dragostea si curajul sunt mult mai importante decat abilitatea.

Sursa foto: IMDB



Miracolul de pe Strada 34 (1994)

Miracolul de pe Strada 34 (1994)Filmul recomandat de publicatia Toiletpaperentrepreneur.com il prezinta pe Mos Craciun in ipostaza in care lucreaza la celebrul magazin Macy’s din New York si, uneori, pentru a-si ajuta clientii sa ia cele mai bune decizii la cumparaturi ii sfatuieste sa aleaga produse de la competitori.

Cu toate acestea, in loc sa piarda clienti, magazinul este supraaglomerat de persoane care isi doresc sa-l intalneasca pe Mos Craciun pentru a primi sfaturi, iar vanzarile Macy's cresc tot mai mult.

Sursa foto: IMDB


Office space (1999)

Office space (1999)Daca nu iti place ceea ce faci, fa o schimbare - acesta este cel mai important lucru pe care il poti invata din aceasta comedie in care rolurile principale sunt interpretate de Jennifer Aniston si Ron Livingston, scrie Toiletpaperentrepreneur.com.

Sursa foto: IMDB

Wall Street (1987)

Wall Street (1987)Prima parte a filmului Wall Street, regizat de Oliver Stone, prezinta povestea lui Bud Fox (Charlie Sheen), un tanar broker care isi doreste foarte mult sa ajunga in top.

Acesta il intalneste pe brokerul de succes, dar foarte lacom, Gordon Gekko (Michael Douglas), care se ghideaza de altfel dupa deviza "Lacomia este buna", scrie antreprenorul Bradley Will pe blogul sau, unde ofera o lista de 21 de filme care ii pot inspira pe fondatorii de companii.

Cu ajutorul lui Gekko, Bud se imbogateste rapid, dar in acelasi timp ajunge sa fie implicat in mai multe cazuri de spionaj economic, pentru ca in final sa fie arestat pentru conspiratie la comiterea unei fraude de catre Securities and Exchange Commission, autoritatea care supravegheaza pietele de capital in SUA.

De asemenea, nu pierdeti nici a doua parte a filmului, "Wall Street 2 - Banii nu dorm niciodata", care a inceput sa ruleze saptamana trecuta in cinematografele romanesti.

Sursa foto: IMDB.


Jerry Maguire (1996)

Jerry Maguire (1996)Jerry Maguire (Tom Cruise) este un impresar sportiv obisnuit: este dispus sa faca orice este posibil pentru a face rost de contracte mari pentru clientii pe care ii are pentru a castiga un comision important.

Intr-o zi isi da seama de ceea ce face, dar cand spune acest lucru in firma in care lucreaza, isi pierde slujba si ramane doar cu un client: jucatorul de fotbal Rod Tidwell.

Va reusi insa Jerry sa isi salveze cariera si in acelasi timp sa ramana sincer?, scrie antreprenorul Bradley Will.

Sursa foto: IMDB.


O minte sclipitoare (2001)

O minte sclipitoare (2001)Filmul este bazat pe viata lui John Forbes Nash Jr, un laureat al Premiului Nobel in Economie din 1994. Acesta este un geniu in matematica care a facut o descoperire importanta in tinerete, dar atunci cand este aprope de a obtine recunoasterea mondiala ajunge pe puntul de a deveni paranoic.

Dupa multi ani, cu ajutorul sotiei, Nash Jr reuseste insa sa obtina Premiul Nobel, alaturi de Reinhard Selten and John Harsanyi.

Mesajul? Singurul lucru mai important decat puterea mintii este curajul.

Sursa foto: IMDB

The Corporation (2003)

The Corporation (2003)Din secolul XVIII de cand in America a fost stabilit ca organizatia de business este reprezentata de o persoana, acest lucru a devenit o forta economica, politica si sociala care domina lumea.

Filmul pune sub semnul intrebarii acest model si ceea ce reiese este ca, de obicei, aceasta persoana actioneaza precum un psihopat distructiv si fara constiinta.

Ulterior este prezentat cat de amenintator este acest psihopat pentru intreaga lume, dar si cum oamenii curajosi, inteligenti si determinati il pot opri.

Mesajul? Vei face ceea ce este corect sau ceea ce te-ar putea imbogati?

Sursa foto: IMDB.


Barbarians at the Gate

Barbarians at the GateF. Ross Johnson, directorul general al grupului alimentar si de tutun RJR Nabisco, decide ca este timpul sa preia compania insa acesta va intra in competitie cu investitorul Henry Kravis si verisorul acestuia.

Licitatia creste enorm si ajunge la cateva miliarde de dolari, iar unul dintre efectele secundare ale acestei lupte este indatorarea majora a companiei.

Sursa foto: Wikipedia.