1. Nu veti mai fi concediat

1. Nu veti mai fi concediatDaca nu vreti sa mai traiti cu incertitudinea ca ati putea fi concediat, incepeti un business pec ont propriu. In trecut, job-urile erau pentru o viata insa, in momentul de fata, o persoana lucreaza intr-un singur loc, in medie, patru ani. Pe de alta parte, cele mai multe startup-uri dau gres si, tocmai din acest motiv, este posibil sa nu castigati la fel de mult pe cat ati fi castigat ca si angajat, sa fiti mai stresat si sa munciti mai mult.

2. In loc sa asteptati o marire de salariu, puteti sa v-o acordati

2. In loc sa asteptati o marire de salariu, puteti sa v-o acordatiCand ai propria afacere, nu exista o limita in ceea ce priveste banii pe care ii castigi, atata timp cat detineti o companie profitabila. Desi nu este usor sa o iei de la zero, fiecare ora de munca pe care o depui si orice investitie se va intoarce inapoi.

3. Puteti lucra de oriunde

3. Puteti lucra de oriundeNu este intotdeauna comod sa lucrezi la birou. Avantajul de a fi propriul tau sef este acela ca poti lucra de oriunde te simti bine. Daca iti place atmosfera dintr-un anumit bar/cafenea etc. si ai acces la Internet, poti lucra din locul respectiv.

4. Nu a fost nicicand mai ieftin sa infiintati un business

4. Nu a fost nicicand mai ieftin sa infiintati un businessIn urma cu zece ani, un startup online avea nevoie de o investitie de un milion de dolari pentru a se lansa si de alte cateva milioane pentru a demonstra ca modelul de business pe care il promoveaza este unul profitabil. In prezent, criza a scazut pretul chiriilor sau al anumitor spatii, costurile de intretinere si promovare. In plus, dat fiind ca social networkingul este in mare voga la momentul actual, nici nu mai este nevoie sa apelati la o firma de PR scumpa pentru a va face cunoscuta firma pe piata.

5. Acum aveti sansa sa gasiti foarte multe persoane calificate

5. Acum aveti sansa sa gasiti foarte multe persoane calificateDat fiind faptul ca foarte multe companii au facut concedieri in anul care a trecut, aveti posibilitatea ca in acest moment sa gasiti foarte multi profesionisti. De asemenea, puteti gasi, in campul muncii, persoane cu diverse abilitati, care va pot ajuta in afacerea dumneavoastra ca si parteneri.