Costuri totale

Costuri totaleIn ciuda faptului ca este dificil de estimat un buget pentru nunta printului William al Marii Britanii cu Catherine Middleton, publicatiile din strainatate se intrec in prognoze.

Daca nunta printului Charles cu Diana Spencer a costat aproximativ 30 de milioane lire sterline, in aceasta suma fiind incluse cele 27 de torturi, cele 10.000 de perle cusute manual pe rochia de mireasa si cei 6.000 de politisti si ofiteri militari care au avut grija sa nu aiba loc evenimente neprevazute, nunta lui William cu Kate va costa intre 10 si 40 milioane lire sterline, potrivit MSNBC.

50.000 de joburi vor fi create

50.000 de joburi vor fi createNunta regala ar putea declansa un boom turistic, creand astfel 50.000 de joburi si aducand economiei britanice 2 miliarde de lire sterline.

John Penrose, ministrul turismului, a declarat ca Guvernul intentioneaza sa investeasca in nunta printului William cu Kate Middleton, precum si in Jocurile Olimpice si in Jubileul de Diamant al reginei (aniversarea a 60 de ani de cand este regina), prin intermediul unui fond de marketing de 100 milioane de lire sterline, arata Mirror.co.uk.

"Nunta lui William cu Kate este un eveniment major, pe care VisitBritain, site-ul oficial al Autoritatii Britanice pentru Turism, il utilizeaza pentru a promova tara peste hotare. Aceasta campanie ar trebui sa ne aduca patru milioane de vizitatori noi in urmatorii patru ani", a spus Penrose.

Securitatea

SecuritateaDesi printul Charles va suporta, in mare parte, costurile nuntii fiului sau, care includ cumpararea florilor, muzica, mancarea si decoratiunile, platitorii de taxe din Marea Britanie se vor alege cu plata facturii securitatii. Iar aceasta factura va fi de 5 – 20 milioane de lire sterline.

Mii de ofiteri de politie vor "pazi" strazile Londrei, de-a lungul traseului pe care il va urma alaiul nuntii (de la Westminster Abbey la Palatul Buckingham), iar mai multi lunetisti vor sta pe acoperisurile cladirilor din apropiere.

Deoarece data de 29 aprilie a fost numita sarbatoare nationala, ofiterii vor fi platiti dublu, anunta site-ul Macleans.ca.

Inelul de logodna

Inelul de logodnaInelul de logodna cu safir albastru de 18 carate primit de Kate Middleton de la viitorul ei sot a apartinut mamei acestuia, printesa Diana.

In 1981, cand printul Charles a achizitionat inelul pentru viitoarea sa sotie, acesta a costat 28.000 de lire sterline. Daca printul William ar fi cumparat acelasi inel cu safir in momentul de fata, l-ar fi costat aproximativ 85.000 de lire sterline.

Rochia de mireasa

Rochia de mireasaNunta lui Kate ar putea costa mai mult decat este estimata averea parintilor acesteia, Carole si Michael Middleton (care sunt, de altfel, milionari), insa acest lucru nu ii va impiedica pe cei doi sa contribuie la nunta fiicei lor.

Sotii Middleton au declarat ca vor sa plateasca anumite cheltuieli pe care le implica nunta, cum ar fi rochia de mireasa sau luna de miere.

Rochia lui Kate (care va fi creata de un designer britanic, cel mai probabil) nu va fi la fel de opulenta ca cea a printesei Diana, care avea o trena de peste 7 metri si 10.000 de perle cusute de mana (foto), insa va costa intre 40.000 si 200.000 de lire sterline.

Potrivit Macleans.ca, trei rochii au fost create special pentru aceasta ocazie. Totusi, Kate Middleton va purta, aproape sigur, o creatie apartinand casei de moda Alexander McQueen.

Tortul

TortulLa fel ca in cazul rochiei de mireasa, tortul ar putea fi platit de parintii miresei. Mai mult decat atat, surse apropiate familiei regale au confirmat ca Michael si Carole Middleton vor suporta anumite cheltuieli pe care le implica nunta.

Una din cheltuielile care ar putea fi suportate de familia miresei este si cea legata de plata tortului, care ar putea costa intre 10.000 – 50.000 de lire sterline.

Din tort, care va fi de doua tipuri (o prajitura cu fructe pe mai multe nivele acoperita cu crema alba si glazura si decorata cu flori, precum si un tort de biscuiti, preferatul printului William, facut dupa reteta familiei regale), vor manca 600 de oaspeti.

Florile

FlorilePrintul Charles si regina vor plati intre 200.000 si 500.000 de lire sterline pentru florile care vor decora catedrala Westminster Abbey, unde va avea loc ceremonia religioasa, si Palatul Buckingham – unde va avea loc receptia.

Buchetul lui Kate va fi compus din florile preferate ale acesteia, calele, dar si din trandafiri de Kenya, la care va fi asortata, conform traditiei casei regale, o crenguta de mirt.

Noaptea de dinaintea nuntii

Noaptea de dinaintea nuntiiCatherine Middleton si-a petrecut noaptea de dinaintea nuntii intr-una din camerele luxoase ale hotelului Goring, conform anumitor surse, dat fiind ca hotelul este amplasat in apropierea Palatului Buckingham.

Pretul unei camera duble este de 345 de lire sterline/noapte.

Luna de miere

Luna de miereLuna de miere a lui William cu Kate ar putea fi platita de familia Middleton, insa bugetul dedicat acesteia nu este cunoscut.

Cei doi ar putea opta pentru un concediu linistit, nu foarte costisitor.

Curatarea strazilor

Curatarea strazilorDupa evenimentul de pe data de 29 aprilie, strazile Londrei vor trebui curatate. Astfel, platitorii de taxe britanici vor suporta costul curatarii orasului, estimat sa atinga 40.000 de lire sterline.

Surse foto: IBTimes si MSNBC