Destinatia preferata

Destinatia preferataInsula Mallorca, parte din arhipelagul Baleare, la est de Spania.

Golfuletele izolate cu apa cristalina, munte si mare la distanta de 15 minute si posibilitati de shopping sunt cele trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo, potrivit managerului GNC.

"Sincer am cochetat cu ideea de a ma muta definitiv acolo acum cativa ani, insa imi este inca imposibil sa plec din Romania, am multe proiecte incepute. Ideal ar fi sa pot locui acolo doar 3 luni pe an (lunile de iarna)", marturiseste Canea.

Cea mai buna perioada in care putem vizita Mallorca

Cea mai buna perioada in care putem vizita Mallorca"Personal, ador Mallorca iarna, insa cine doreste sa faca si plaja trebuie sa mearga in lunile de vara, deoarece incepand cu 15-20 septembrie vremea incepe sa se raceasca", ii atentioneaza managerul GNC pe cei interesati.

Ea a adaugat ca, desi cea mai cunoscuta zona este cea din jurul capitalei Palma de Mallorca, merita sa vizitati si estul insulei, pentru mai multa intimitate.

"Incercati si partea de sud-est sau est a insulei, nu doar plajele din apropierea capitalei Palma de Mallorca, sunt mai putin aglomerate si mai autentice in opinia mea", a spus Emilia Canea, adaugand ca bugetul ideal pentru o vacanta de 7 zile aici este de 500 de euro.

Sursa foto: www.destination360.com

Cel mai gustos fel de mancare traditional din Mallorca

Cel mai gustos fel de mancare traditional din Mallorca"Mi-e greu sa mentionez un singur fel de mancare, asa ca va sugerez o varianta de meniu pe care eu o ador: tapas (cu cat mai multe fructe de mare) si frit mallorqui la felul principal (cu peste sau porc, dupa preferinta). La desert, o portie generoasa de ensaimada cu mult zahar pudra (desert tipic mallorquin-semana un pic la gust cu un croissant) si bineinteles o sangria rece", recomanda Canea.

Tapas sunt celebrele gustari/ aperitive spaniole, preparate calde sau reci si servite in bistrouri si baruri alaturi de bere sau lichior aperitiv, potrivit scriitoarei de carti culinare si calatorii Janet Mendel.

Frit mallorqui este un fel de mancare asemanator unei tocanite, din carne, ceapa si cartofi.

Sursa foto: www.andalucia.com

Cum sunt localnicii si ce suveniruri putem cumpara?

Cum sunt localnicii si ce suveniruri putem cumpara?Localnicii sunt foarte primitori in Mallorca si te poti acomoda foarte usor cu stilul lor de viata deoarece este destul de apropiat de al nostru, potrivit managerului general GNC.

Cea mai placuta amintire a Emiliei Canea in Mallorca se leaga de frumusetea locului si a naturii.

"Plimbarile cu masina printre livezile de portocali si vizita la mondrago- o rezervatie naturala din sud-estul insulei - un peisaj extraordinar", isi aminteste ea.

Cel mai de pret suvenir ce poate fi cumparat din Mallorca este un sirag de perle.

"Majoritatea turistilor (mai ales doamnele) aleg perle de la Manacor ( fabrica de perle ce poate fi si vizitata)", a adaugat Canea.