Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in Mexic

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in MexicIn primul rand, peisajele au fost cele care m-au convins: am mers in urma cu 1 an, pentru doua saptamani si am stat in Peninsula Yucatan, pe Riviera Maya, intr-un tinut parca rupt din scenele Piratilor din Caraibe. Padurile tropicale se imbinau cu marea si rareori am simtit atata liniste si relaxare. In plus, am descoperit cea de-a doua mare bariera de corali din lume, dupa Australia, este absolut fantastica. Nisipul, Marea Caraibelor, rezervatiile naturale, totul era intr-o perfecta armonie.

In al doilea rand, m-au captivat povestile despre Chichen Itza si mostenirea mayasa. Este vorba despre un urias sit arheologic pre-columbian, una dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei Maya. Multe dintre lucrurile pe care le-am vazut si le-am auzit acolo sunt de domeniul stiintifico-fantastic. De la piramide, ritualuri, jungla mayasa, mancare, toate sunt pline de poveste.

Nu in ultimul rand, trebuie sa spun ca oricat de multe zile ati alege sa stati in Mexic nu va veti plictisi. Sunt atat de multe activitati, incat in fiecare zi programul poate fi cu totul altul, locuri noi, oameni si povesti noi, sporturi, spectacole. De la inotul cu delfini sau rechini pe Isla Mujeres, snorkeling si scuba-diving in Cozumel, pana la echitatie pe Playa del Carmen, excursii in jungla si piesa de teatru din rezervatia naturala Xcaret, in care mexicanii ne descriu, cu un talent rar vazut, istoria si identitatea lor culturala.


Cea mai buna perioada in care putem vizita Mexicul

Cea mai buna perioada in care putem vizita Mexicul"Iunie-iulie este o perioada perfecta. Deja din luna august incepe sezonul ploios si exista riscul, desi este vreme foarte frumoasa, sa se formeze urgane sau furtuni pe mare", a precizat Apostolescu.

Cursul de echitatie tinut pe malul marii, pe sub liane si crengile copacilor din jungla tropicala ramane cea mai indragita amintire a acestuia din Mexic.

Cea mai importanta recomandare a managerului pentrut cei interesati de destinatie este apelarea la un profesionist.

"Sa isi ia un ghid profesionist, si sa se lase in voia lui pentru a descoperi, pe langa obiectivele turistice stiute de toata lumea si acele locuri autentice, cu povesti fascinante",a specificat el.

Sursa foto: Ambasada Mexicului

Mancarea si suvenirurile din Mexic

Mancarea si suvenirurile din Mexic"Nu as putea spune ca m-am indragostit de vreun preparat anume, eu nefiind un gurmand de felul meu. Am gustat din toate mancarurile lor traditionale: taco, guacamole, burrito (o compozitie de carne tocata, invelita intr-o tortilla de grau subtire), tortilla (painea mexicana), cat si fructele speciale", afirma Apostolescu.

Desi recunoaste ca a cumparat cate ceva pentru cei de acasa, Eliodor Apostolescu considera ca amintirile si fotografiile ce le sustin sunt cele mai de pret suveniruri.

"Mexicul este unul dintre cei mai mari producatori de argint din lume, deci, bineinteles ca ne-am intors cu cateva obiecte de argint, insa cele mai multe suveniruri le avem in albumul de fotografii, care pastreaza fiecare amintire, imagine, loc vizitat, experienta traita acolo", a adaugat managerul.



Cum sunt localnicii si ce buget este necesar?

Cum sunt localnicii si ce buget este necesar?"Mexicanii sunt foarte primitori, foarte calzi. Au reusit sa se dezvolte foarte mult ca societate, ca mediu antreprenorial si turism. M-au impresionat prin stilul cald de a intampina turistii. Se simte bucuria lor de a trai, sunt deschisi, comunicativi, stau la povesti, iti zambesc si te fac sa traiesti Aventura Mexicului, cat mai aproape de realitate", considera Apostolescu.

El a adaugat ca este greu sa estimezi un buget pentru aceasta destinatie, oferta fiind variata si dorintele fiecarui turist variind in functie de mai multe aspecte.

"Preturile pot varia in functie de ceea ce isi doreste fiecare turist. Pentru a da totusi un buget mediu mediu: pentru doua saptamani, doua persoane, o excursie in Mexic intr-un hotel de 5 stele all inclusive, te poate duce undeva incepand de la 3.500 de euro", a spus el.

Sursa foto: Ambasada Mexicului

Mexic sau Romania?

Mexic sau Romania?Desi misterul, istoria si peisajele mexicane l-au vrajit iremediabil, Eliodor Apostolescu ramane fidel cand vine vorba de tara natala, mai ales ca aici are si un business de succes.

"Nu mi-as dori sa ma mut din Romania, nicaieri in alta parte. Raspunsul este simplu si deriva din ceea ce am construit aici. Sunt foarte legat de tara, de orasul in care traiesc, de oamenii din jurul meu.

De la familia mea, mama, prietenii apropiati, pana la parteneri de business si angajatii din fabrica Phoenix. Impreuna am reusit sa construim un univers stabil, frumos si pe care nu l-as modifica, oricat de atragatoare ar fi ideea de a trai intr-o zona cu peisaje superbe, plaja, mare, paduri tropicale", a spus el.

Poate, dupa o anumita varsta, o sa reanalizez aceasta optiune", a mai adaugat Apostolescu.

Sursa foto: Ambasada Mexicului