Statiunile balneare

Statiunile balneare"Statiunile balneare sunt vizate de turistii romani in aceasta perioada in special datorita programului <<O saptamana de refacere in statiunile balneare>>, prin care pot beneficia de vacante la preturi speciale", a spus Corina Martin.

Programul sta la dipozitia doritorilor de vacante in statiunile balneare in perioada 15 septembrie - 1 decembrie.

Serviciile acestui pachet includ sase nopti de cazare cu mic dejun, 2 proceduri pe zi si o consultatie medicala la sosire.

Tarifele variaza de la 270 lei la hotel de doua stele (cazare cu mic dejun) si 430 lei (cazare cu demipensiune) pentru o persoana in camera dubla, la 330 lei si 490 lei intr-un hotel de trei stele.

Un alt program pentru aceste destinatii este "Decada Balneara", care se va desfasura in aceeasi perioada.

In cadrul acestui program, pachetul de servicii cuprinde 9 nopti de cazare, pensiune completa pe durata sejurului, tratament, consultatie medicala.

Tariful unui pachet este de 650 lei la hotel de doua stele si de 750 lei la trei stele de persoana.

Cele mai cautate statiuni sunt Baile Felix, Sovata, Covasna, Slanic Moldova, Calimanesti si Caciulata.

Principalele afectiuni care pot fi tratate in statiunile balneare sunt cele cardiovasculare, digestive, reumatismale, respiratorii, sistem nevos.

Destinatiile de agroturism

Destinatiile de agroturism"Zona Bran-Moeciu este cea mai solicitata destinatie, in special pentru sarbatorile de iarna", a spus Corina Martin.

Pe langa aceasta destinatie, intre preferintele romanilor care doresc sa faca agroturism se numara si zona Rucar (Brasov), tinuturile Maramuresului si intinderile din judetul Alba.

De asemenea, romanii merg, dar mai putin, si in Neamt, Vrancea si Gorj pentru beneficiile agroturismului.

Cele mai importante activitati desfasurate in aceste zone de catre turisti sunt echitatie, pescuit, plimbari in natura, bird watching, potrivit Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Pentru doritorii de vacante in satele romanesti, ANTREC pune la dispozitie un program special "Vacante la tara", care se sesfasoara in perioada 4 septembrie - 18 noiembrie si ofera sejururi de cinci sau sase nopti la preturi care variaza intre 150 lei de persoana, la pensiuni de 2 margarete, si 195 lei persoana la unitati de 3 si 4 margarete.

Potrivit ANTREC, astfel de programe ofera posibilitatea largirii sezonului turistic si includerea categoriilor de turisti cu venituri mai mici.

Sursa foto :
www.birdwatchingclub.net

Turism in Delta Dunarii

Turism in Delta Dunarii"Deta Dunarii este in topul preferintelor pentru destinatiile din sezonul toamna-iarna, poate si pentru ca lansam programul special <<Delta Dunarii pentru toti>>", a spus presedintele ANAT.

Potrivit acesteia, preturile pentru pachetele turistice din Delta Dunarii pot varia intre 300-500 lei pentru cinci nopti de cazare.

Activitatea principala pentru turistii care vin aici este pescuitul. Pentru acestia, in luna octombrie se va
desfasura cea de-a 6-a editie a concursului de pescuit de stiuca.

Interesante pentru turisti se pot dovedi si hotelurile plutitoare, foarte cautate in ultima vreme de cei care aleg sa viziteze tinuturile Deltei Dunarii.





Sursa foto: www.delta-dunarii.info

Destinatii in strainatate

Destinatii in strainatatePe langa destinatiile din tara, romanii plaseaza in topul preferintelor si statiunile montane din Austria, Bulgaria, Italia si Franta.

De departe, preferate raman partiile de schi din Austria.

"Anul trecut, 250.000 de romani au mers in Austria la schi, insa vin din spate si statiunile din Bulgaria, Italia si Franta", a spus Corina Martin.

In Austria, pretul cazarii intr-o statiune de schi poate varia in medie intre 91 euro/noapte pentru un apartament cu patru camere pana la 250 euro/persoana pentru o noapte de cazare la un hotel de patru stele.

In ceea ce priveste Bulgaria, o noapte de cazare in statiunile montane poate oscila intre 26 euro/persoana si 133 euro/persoana, potrivit Terra Tourism.

Totodata, romanii se indreapta in sezonul toamna iarna si catre destinatii mai insorite, precum Grecia, Malta, Cipru.