10. Darwin, Australia

10. Darwin, AustraliaDarwin este capitala si in acelasi timp cel mai mare oras din statul Teritoriul de Nord, Australia, fiind situat in punctul cel mai nordic al continentului.

In trecut, Darwin era caracterizat ca o zona dominata de pescari, hipioti si camionagii. Cu toate acestea, in prezent, orasul straluceste prin peisajul nocturn, prin piete, multimea de restaurante, dar si prin spatiile naturale.


Sursa foto: Wikipedia.org

9. Orlando, Florida

9. Orlando, Florida2012 ar trebui sa fie un an excelent pentru Orlando, pentru ca va gazdui a 61 editie al NBA All-Star Weekend, in perioada 25-26 februarie.

Evenimentul reuneste iubitori ai baschetului si ai muzicii pentru concursuri de slam-dunk, petreceri after-hours si concerte.

Multi vizitatori se indreapta in general catre parcurile de distractii din Orlando, insa merita sa mergi acolo si pentru plimbarile prin oras. Nu trebuie ratat cartierul „Milk District” unde sunt o multime de restaurante, baruri, librarii, dar si saloane de tatuaje.


Sursa foto: orlandofloridafun.net

8. Hong Kong, China

8. Hong Kong, ChinaAnul viitor va fi unul deosebit de interesant pentru Hong Kong, care isi continua marsul spre democratie deplina.

Demonstratiile de aici sunt incarcate de manifestari de teatru, cantec, dans si poezie. Turistii se pot bucura aici de cladiri zgarie-nori, piete si temple.

De asemenea, este locul potrivit pentru cumparaturi, pentru a vizita galerii de arta, dar si barurile din renumitul Soho. Cei ce vin aici nu pot sa rateze o cina la unul dintre cele 11.000 de restaurante din oras.




7. Santiago, Chile

7. Santiago, ChileSantiago este capitala statului Chile.

Acesta a trecut prin momente dificile in ultima vreme, precum cutremurul cu magnitudinea de 8.8 si momentul cand 33 de mineri au ramas prinsi in subteran.

In ciuda acestor evenimente, Chile a afisat un optimism sfidator. Cultura si sportul au ajuns in prim-plan aici si au fost deschise noi muzee. De asemenea, aici va fi inaugurata cea mai inalta cladire de pe continent, cu 70 de etaje.


Sursa foto : Wikipedia.org

6. Guimaraes, Potrugalia

6. Guimaraes, PotrugaliaAcest oras de nord din Portugalia este incredibil de frumos, asa cum atesta si locul sau din lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Orasul vechi este un amestec de cladiri medievale, cu acoperisuri rosiatice.

Anul 2012 este cel mai potrivit pentru a vizita orasul, intrucat acesta va fi Capitala Culturala Europeana. Orasul va fi un loc atragator anul viitor pentru tinerii artisti care isi vor expune lucrarile de arta aici.

5. Stockholm, Suedia

5. Stockholm, SuediaStockholm este unul din cele mai dezvoltate orase europene, cu nenumarate posibilitati de shopping, restaurante de lux, hoteluri grandioase, viata de noapte vibranta si foarte multe obiective turistice culturale.

Filmul „The Girl with the Dragon Tattoo” ar putea sa fi starnit interesul unui val de fani ai lui Stieg Larsson de a vizita Stockholmul.

Este o capitala seducatoare, cosmopolita, dar si cu un aer pitores, potrivit pentru o plimbare de seara.


Sursa foto: fenichel.com

4. Cadiz, Spania

4. Cadiz, SpaniaEste capitala provinciei cu acelasi nume din Spania.

O data pe an, adormitul Cadiz se transforma si gazduieste carnavalul din luna februarie, cand timp de 10 zile toata lumea canta si danseaza.

Localnicii sunt renumiti in intreaga Spanie pentru umorul lor, care este pus la incercare in timpul evenimentului, cand grupuri de tineri dati cu ruj si care poata peruci ciudate performeaza scenete satirice.


Sursa foto : Wikipedia.org

3. Bangalore, Karnataka (India)

3. Bangalore, Karnataka (India)Orasul este capitala statului indian Karnataka, reprezentand una dintre cele mai populare zone din India. In acelasi timp, este cunoscut ca centrul tehnologiei informatiei din India.

Orasul este cunoscut si sub denumirea de orasul-gradina, datorita intinderilor sale mari acoperite de gradini.

Sursa foto : Aerotravel.ro

2. Muscat, Oman

2. Muscat, OmanOrasul este capitala statului arab Oman. In ultimii ani, Oman se lupta pe toate fronturile sa atraga turisti straini, extinzand tot ce inseamna muzee si resorturi.

Musat este focusul in procesul de reorganizare, cu evenimente culturale, cazari de lux si activitati acvatice.


Sursa foto : chillnite.com

1. Londra, Marea Britanie

1. Londra, Marea BritanieCapitala engleza va da lovitura in 2012, pentru ca va gazdui Jocurile Olimpice. Astfel, desi doar estul Londrei va fi sub lumina reflectoarelor, intreaga capitala va triumfa pe covorul rosu in 2012.

Londra reprezinta, fara indoiala, un oras ce-si respecta si pretuieste trecutul, acest aspect conferindu-i un farmec unic intre metropolele europene.

Capitala a contrastelor, pe langa arhitectura medievala din centrul orasului, Londra degaja in ultimul timp o atitudine tot mai tinereasca, mai plina de viata, dinamica si naucitoare, inspirata de adolescentii cu tunsori excentrice si parul vopsit in tot felul de culori indraznete.