Destinatia preferata?

Destinatia preferata?Muntii Dolomiti, mai specific Cortina D’ Ampezzo, regina de necontestat a statiunilor aflate in aceasta zona. Cadrul natural este de o frumusete aparte, unica in felul ei, aceasta zona fiind o destinatie ce face parte din marele circuit al turismului international.

Cortina d'Ampezzo este una dintre cele 12 statiuni care dau nastere lantul international "Best of the Alps", statiuni celebre si unanim recunoscute ca locuri ideale de vacanta. Ceea ce este foarte interesant este faptul ca fiecare dintre aceste statiuni are un farmec aparte si cu un specific local.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo?

a. Datorita serviciilor hoteliere absolut extraordinare, de înaltă calitate, fiind un loc elegant si exclusivist in acelasi timp;

b. Datorita facilitatilor oferite si a diversitatii activitatilor pe care le poti practica in concedii, atat vara cat si iarna: schi alpin, patinaj, curling, telemark, snowboard sau escalada, free climbing, rafting, canyoning si multe altele.

c. Datorita posibilitatilor de relaxare si de distractie.

Sursa foto cover: Wikimedia Commons




Cea mai buna perioada in care putem vizita Cortina D Ampezzo?

Nu se poate vorbi despre o perioada specifica deoarece acolo iti poti face vacanta fie vara, fie iarna.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult acolo?

Aceasta zona se caracterizeaza printr-o bucatarie veche, cu traditie, dar si cu influente ale Tirolului ceea ce o face cu atat mai interesanta si diversificata in acelasi timp. Asa ca, greu te poti decide care ar fi felul preferat, pentru ca alegerea este prea mare.

Sursa foto: Dolomiti.org

Cea mai placuta amintire de acolo?

Cea mai placuta amintire de acolo?Nu as putea spune ca am o amintire aparte, dar pot afirma cu certitudine ca vacantele cu familia, aici, sunt pentru mine o mare bucurie, deoarece eu imi petrec mult timp in Romania, unde se afla afacerea mea.

V-ati muta acolo? De ce da, de ce nu?

Nu cred, deoarece eu, fiind Italian, am posibilitatea de a merge acolo oricand doresc.

Cum caracterizati localnicii in comparatie cu alte tari pe care le-ati mai vizitat?

Cum caracterizati localnicii in comparatie cu alte tari pe care le-ati mai vizitat?Localnicii de acolo nu sunt o exceptie fata de ceilalti conationali si cum bine stiti, deoarece intre tarile si popoarele noastre exista multe similitudini, ca si romanii, italienii sunt foarte primitori si joviali.

Recomandari de suveniruri


Exista multe oferte cu caracter specific local, depinde de gustul si personalitatea dumneavoastra, cei care veti merge acolo ce va place si ce veti alege.

Sursa foto: Dolomiti.org

Cea mai importanta recomandare pentru cei interesati de destinatie?

Cea mai importanta recomandare pentru cei interesati de destinatie?Inainte de a pleca spre aceasta destinatie este util sa va documentati, mai intai, despre istoria si cultura acestei regiuni, pentru a putea intelege mai bine obiceiurile si unicitatea data de specificul zonei.

Care este bugetul minim pentru aceasta locatie?

Este o intrebare la care eu nu pot sa raspund, deoarece preturile difera, de la pensiunile din zona, pana la hotelurile de lux, dar exista site-ul oficial pentru Cortina d’Ampezzo, cu toate informatiile necesare pentru cei care vor sa-si petreaca o vacanta deosebita acolo.

Sursa foto: Hotel Cortina