Republica Dominicana

Republica DominicanaRepublica Dominicana este o tara insulara din America Centrala, in nordul Marii Caraibilor si are o populatie de circa 10 milioane de locuitori, 95% dintre acestia fiind catolici.

Clima in aceasta zona este tropical marina, cu mici oscilatii sezoniere de temperatura.

Republica Dominicana a devenit in ultimii ani cea mai importanta destinatie turistica din regiunea Caraibe. Turistii pot vizita aici cel mai inalt munte din Caraibe numit Pico Duarte si lacul Enriquillo, cel mai mare din regiune.

Aici merita vizitata printre altele capitala Santo Domingo, unde se afla prima universitate, catedrala si spital din Lumea Noua. De asemenea, in partea moderna a orasului merita vizitat portul, unde se gasesc o multime de atractii turistice.


Sursa foto: Wikipedia

Ecuador

EcuadorRepublica Ecuador este o tara situata in partea de nord-vest a Americii de Sud, care se invecineaza cu Oceanul Pacific la vest.

Tara are o populatie de peste 15 milioane de locuitori, dintre care 95% sunt catolici.

Republica Ecuador are o clima tropicala.

Turistii pot vizita aici capitala Quito, situata la o altitudine de peste 2.800 de metri, in apropierea vulcanului Pichincha sau pot face o croaziera pana in insulele Galapagos.


Sursa foto: Wikipedia

Honduras

HondurasHonduras este o tara din America Centrala si se invecineaza la sud de Oceanul Pacific, prin Golful Fonseca, iar la nord de Golful Honduras si de Marea Caraibilor.

Tara are o populatie de 8,3 milioane de locuitori, din care peste 97% sunt catolici.

Clima in Honduras este subtropicala in zonele de campie si temperata in zona montana.

Intre obiectivele turistice importante ce merita vizitate in Honduras se numara Parcul National Punta Sal, Gradina Zoologica Nationala, precum si Refugiul Cuero y Salado.

Sursa foto: TripAdvisor



Venezuela

VenezuelaVenezuela este o tara situata in nordul Americii de Sud, cuprinzand terminatiile nordice ale Muntilor Anzi (care depasesc 5.000 m), campia fluviului Orinoco si Podisul Guyanelor (care ajunge la 3.000 m).

Tara are o populatie de peste 28 de milioane de locuitori, din care circa 96% sunt catolici.

Clima in Venezuela este tropicala.

Merita explorata capitala Caracas, o metropola moderna situata la poalele lantului montan Avila. Pe langa obiceiuri culinare fabuloase, o viata culturala vibranta si o viata de noapte interesanta, orasul mai ofera o gama de muzee de talie mondiala.

De asemenea, interesant este si orasul colonial Coro, un loc aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Pe langa patrimoniul istoric, Coro este poarta spre peninsula Paraguana, o destinatie importanta pentru surfing.

Sursa foto: Wikipedia



Argentina

ArgentinaArgentina este o republica federala din America de Sud. Se învecineaza la est cu Brazilia, Uruguay si Oceanul Atlantic si la sud cu Oceanul Atlantic si Chile.

Cu o populatie de peste 42 milioane de locuitori, peste 92% dintre locuitorii tarii sunt catolici.

Argentina are o clima temperata.

Daca mergi in Argentina de Paste, merita sa vizitezi Rezervatia Naturala Peninsula Valdes, unde poti admira lei de mare, foci, pinguini si pasari marine, precum si centrul interactiv Ecocentro unde puteti invata multe lucruri despre ecosistemul marin al Patagoniei.

Sursa foto: Wikipedia



Portugalia

PortugaliaSituata in extrema sud-vestica a Europei, din Peninsula Iberica, Potrugalia are granita cu Oceanul Atlantic in vest si in sud, si cu Spania in nord si in est.

Portugalia are o populatie de 10,8 milioane de locuitori, dintre care 84,5% sunt catolici.

Turistii care aleg Portugalia pentru a sarbatori Pastele pot sa se plimbe pe dealurile capitalei Lisabona pentru a admira orasul si estuarul raului Tagus si pot alege sa viziteze cel mai mare oceanariu din Europa.

Merita vizitat si Sintra, un oras alpin plin de palate, la 25km de Lisabona, precum si manastirea Santa Maria, aflata pe lista de patrimoniu mondial UNESCO, care a fost construita in memoria victoriei regelui Joao I asupra Castiliei in 1385. Vizitati si manastirea Santa Maria dAlcobaca, intemeiata in secolul XII de regele Alfonso I.


Sursa foto: Wikipedia

Spania

SpaniaSituata in sud-vestul Europei, Spania face parte din Peninsula Iberica impreuna cu Portugalia si Gibraltar, avand de asemenea doua arhipelaguri, situate unul in Marea Mediterana (Insulele Baleare) si celalalt in Oceanul Atlantic (Insulele Canare).

Spania are o populatie de aproximativ 47 milioane de locuitori, dintre care 94% sunt catolici.

Daca mergi in Spania de Paste trebuie sa vizitezi Madridul. Prado este un paradis pentru iubitorii de arta. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia este centrat pe arta moderna si adaposteste faimoasa Guernica de Picasso. De asemenea, nu ratati Museo Thyssen-Bornemisza, Palatul Regal, atmosfera din jurul Puerta del Sol si piata istorica a Madridului, Plaza Mayor.

Mergeti si in Barcelona. Atractiile includ Sagrada Familia (Familia Sfanta), Seu (catedrala veche), Palatul Episcopal si Palau de la Generalitat. Luati funicularul spre Tibidabo sau telecabina spre Montjuic.






Malta

MaltaRepublica Malta este o tara insulara din Europa de Sud , aceasta fiind un arhipelag in centrul Marii Mediterane, la 93 de km sud de Sicilia, Italia si la 288 de km nord de Tunisia.

Tara are o populatie de circa 410.000 de locuitori, dintre care 98% sunt de religie catolica.

In orasul capitala Valletta turistii care aleg Malta ca destinatie de Paste pot vedea cateva exemplare frumoase de arhitectura baroca in stil maltez. Merita vizitata co-catedrala Sf Ioan si palatul ce adaposteste tapiterii create pentru Louis XIV si o colectie extraordinara de armuri.

Atentie merita in Valletta si muzeele - Muzeul de Arte Frumoase adapostit intr-un palat din secolul XVIII, biserica Fecioara Izbandelor si Muzeul National de Arheologie.



Luxemburg

LuxemburgMarele Ducat de Luxemburg este un stat fara iesire la mare, din vestul Europei, insa se mandreste cu doua regiuni principale: Regiunea Oesling in nord, parte a masivul Ardeni, si Gutland in sud.

Populatia Luxemburgului depaseste 500.000 de locuitori, dintre care 87% sunt catolici.

Intre obiectivele turistice care merita vizitate de cei care aleg aceasta destinatie pentru a petrece cateva zile in perioada Pastelui se numara Piata Constitutiei, Piata Armelor, Palatul Marilor Duci, Muzeul National de Istorie Naturala, Muzeul National de Arta si Istorie, Muzeul Istoriei Orasului Luxemburg, Muzeul de Arta Moderna Grand-Duc Jean, Mondorf-les-Bains - Domeniul Termal, Cimitirul si Memorialul American si Centrul Cultural Abatia Neumünster.


Sursa foto: Wikipedia

Italia - Vatican

Italia - VaticanSituata in cea mai mare parte in Peninsula Italica si cuprinzand si cateva insule la Marea Mediterana, cele mai importante fiind Sicilia si Sardinia, Italia are o populatie de 61,26 milioane de locuitori, un procent de 90% fiind catolici.

Cei care ajung in Italia cu ocazia sarbatorii Pastelui trebuie sa viziteze siturile istorice ale Romei - Colosseumul, Forumul si Pantheonul.

Nu trebuie ratat orasul Vatican, simbolul catolicismului, un stat suveran independent, cunoscut mai ales pentru bazilica Sf Petru. Printre trasaturile specifice Palatului Vatican (resedinta Papei) se numara Capela Sixtina si Muzeul Vaticanului.

Vaticanul are o populatie de 836 locuitori.

Sursa foto: Wikipedia

Material realizat pe baza informatiilor publicate de site-urile
CIA, Wikipedia si Turistik.