Vanzari de 60 milioane lei in 2010

Vanzari de 60 milioane lei in 2010La editia din acest an a programului de early booking au aderat pana in prezent 150 de hoteluri de pe litoral, din statiuni montane si balneo, dar si din Delta Dunarii sau pensiuni rurale. Dintre acestea, circa 60% sunt unitati care activeaza pe litoralul Marii Negre.

“Prin acest program, turistul castiga un discount de pana la 30% din valoarea pachetului turistic, indiferent de perioada sejurului. Pentru a beneficia de aceasta reducere, pachetul trebuie sa fie platit integral pana la data de 31 martie 2010”, a declarat Corina Martin, presedinte ANAT.
Aceasta a mai declarat ca programul reprezinta o situatie win-win-win pentru toti cei trei actori implicati: turistul, agentia de turism si hotelul.

“Agentia de turism castiga prin volumul crescut de vanzari generat de program, dar si prin faptul ca se creeaza o obisnuinta a clientilor de a-si organiza vacantele din timp. Hotelul beneficiaza de infuzia de capital, banii turistilor ajungand la hotel in jurul datei de 15 aprilie. Astfel, unitatea isi poate realiza investitiile si lucrarile necesare pentru imbunatatirea serviciilor, dar si o prognoza pentru anul in curs. Turistul obtine, evident, un pret mult mai bun decat in plin sezon sau decat la receptie”, a mai spus sefa ANAT.

In anul 2009, circa 30.000 de turisti, reprezentand aproximativ 7% din totalul de sezon, au ales sa isi rezerve pachetele de vacanta prin programul early-booking. Tot anul trecut, acest program a generat vanzari de 30 milioane lei. Reducerea de care au beneficiat turistii care anul trecut au achizitionat o vacanta in perioada 1 februarie - 31 martie a fost de 15%-20%. “In 2009 circa 200 de agentii de turism au participat la programul de inscrieri timpurii, iar pentru 2010 anticipam ca numarul acestora sa se dubleze. De altfel, pentru 2010 estimam ca circa 60.000 de turisti isi vor rezerva pachetele prin early booking, generand vanzari de pana la 60 milioane lei”, a mai afirmat Martin.

Hotel Cleopatra (4*), Saturn discount de 8,2%

Hotelul Cleopatra, din Saturn, detinut de compania hoteliera THR Marea Neagra (EFO), controlata de SIF Transilvania, redeschis de THR Marea Neagra pe 26 iunie 2009, este si el unul dintre cele 150 de unitati implicate in programul de inscrieri timpurii.

Astfel, pretul unui pachet achizitionat prin early booking in cadrul unitatii din sudul litoralului costa, pentru perioada 20 iulie -23 august, 925 lei (7 nopti de cazare si mic dejun inclus).

Acelasi pachet, achizitionat dupa 31 martie, ajunge la 1.008 lei, cu 8,2% mai mult.

Pentru redeschiderea si reclasificarea unitatii din Saturn, THR Marea Neagra a investit 6,5 milioane euro. In prezent, hotelul are 24 de apartamente si 253 de camere duble.

Hotel Tomis (3*), Mamaia - reducere de 9,5%

Hotel Tomis (3*), Mamaia - reducere de 9,5%Mamaia ramane cea mai cautata si promovata statiune de pe litoralul romanesc. “Din pacate, sudul litoralului nu este asa de cautat precum partea de nord, in special Mamaia. Si pe cei de la TUI tot cu Mamaia i-am convins, nu cu Saturn sau Mangalia”, a explicat Martin.

Unul dintre hotelurile din Mamaia implicate in programul de inscrieri timpurii este si unitatea cotata la 3 *, Tomis. Astfel, in cadrul hotelului, pretul unui pachet de 6 nopti in perioada 16 iulie -13 august costa 1.259 lei (6 nopti de cazare si 3 mese pe zi incluse in pret).

In afara perioadei de inscrieri timpurii, tariful pentru pachetul mai sus mentionat este de 1.390 lei, discountul fiind astfel de 9,5%.

Hotel Savoy Best Western (4*), Mamaia discount de 14%

O alta unitate din statiunea Mamaia ofera un discount considerabil pentru turistii care isi achizitioneaza sejurul pana la data de 31 martie. Este vorba de unitatea clasata la 4 stele, Savoy Best Western.

Pachetul unui sejur de 5 nopti, cu mic dejun inclus, in lunile iulie si august, in cadrul unitatii Savoy Best Western, costa 724,5 lei prin programul inscrieri timpurii. Astfel, turistul beneficiaza de un discount de 14%, fata de 840 lei, cat este pretul pachetului in mod normal.

Hotelul are 131 de spatii de cazare, din care: 98 de camere duble, 17 duble de luxe si 16 apartamente.

Best Western International este unul dintre cei mai importanti jucatori din industria hoteliera mondiala, cu 4.000 de locatii raspandite in peste 80 de tari.



Hotelul Vega (5*), Mamaia - reducere de 18,5%

Hotelul Vega (5*), Mamaia - reducere de 18,5%In trecut, programul de inscrieri timpurii era considerat unul social, adresat persoanelor cu venituri reduse, si din acest motiv majoritatea unitatilor care participau erau de 2* - 3*. Acum, in acest program, sunt implicate si multe unitati de 4* si 5*. Este si cazul hotelului Vega, unul dintre cele mai luxoase de pe litoral.

Pretul unui pachet de 5 nopti, in perioada 1-5 august, cu mic dejun si dejun inclus, costa, pana la 31 martie, 1.760 lei, cu 18,5% mai putin decat in afara acestei perioade. In mod normal, pretul pachetului este de 2.160 lei.

Hotelul constantean de cinci stele, situat in partea de nord a statiunii Mamaia, are o capacitate de 125 de spatii de cazare dispuse pe 8 nivele, dintre care 98 de camere duble si 21 de apartamente. Locatia mai beneficiaza de restaurantul Akolade, cu o capacitate de 250 de locuri in interior si 140 pe terasa, un lounge cu o capacitate de 50 de locuri in interior si 50 pe terasa, un cinema bar cu 40 de locuri, o gelaterie cu o capacitate de 50 de locuri, o piscina si plaja privata.

Hotel Mistral (3*) Moeciu - discount de 22,5%

Hotel Mistral (3*) Moeciu - discount de 22,5%Una dintre cele mai substantiale reduceri pentru pachetele achizitionate prin programul early booking se gasesc in oferta hotelului de de trei stele din Moeciu, Mistral. Astfel, o saptamana in luna iulie, cu 7 nopti de cazare si mic dejun inclus, costa, in perioada 1 februarie - 31 martie, 1.302 lei. Acelasi pachet, cumparat in afara programului de inscrieri timpurii, costa 1.680 lei, cu 22,5% mai mult.

“Turistii pot beneficia de aceste tarife doar daca isi rezerva sejurul prin intermediul agentiilor. Acestia pot fi siguri ca, oricat de mult ar suferi gradul de ocupare al unui hotel, preturile nu vor scadea sub acest nivel”, a mai mentionat Corina Martin.

Hotelul, detinut chiar de sefa ANAT, are 50 de camere duble si 12 duplexuri, precum si un restaurant cu o capacitate de 400 de persoane.