Thailanda

ThailandaCei 6.000 de turisti romani care si-au petrecut anul trecut vacanta in Thailanda au cheltuit peste 15 milioane de euro, adica 2.500 de euro de persoana (cu cazare si transport incluse), potrivit datelor furnizate de Autoritatea de Turism a Thailandei (TAT).

Tendinta continua si anul acesta. “Destinatia thailandeza Koh Samui este una dintre cele mai vandute vacante exotice in 2010. Anul acesta se observa o tendinta de crestere fata de 2009 datorata faptului ca europenii au depasit pragul critic al crizei si reincep sa calatoreasca”, declara Sorin Stoica, CEO al agentiei de turism Eturia.

Pentru anul acesta, TAT se asteapta la o crestere de 20% a numarului de romani care isi vor petrece vacanta in Thailanda, pana la circa 7.200 de persoane.

Oferte sub 1.000 euro in Thailanda

869 euro, Hotel Andamania Beach Resort 3*. Tariful include 7 nopti de cazare si mic dejun, bilet de avion charter Frankfurt – Phuket, taxe de aeroport, transfer aeroport - hotel – aeroport – agentia de turism HasHas Travel.

962 euro, Hotel Hilton Phuket Arcadia Resort &Spa 5*. Tariful include include 7 nopti de cazare si mic dejun, bilet de avion charter Frankfurt – Phuket, taxe de aeroport, transfer aeroport - hotel – aeroport – agentia de turism HasHas Travel.

860 euro, Hotel Sugar Palm Resort 3*. Tariful include include 7 nopti de cazare si mic dejun, bilet de avion Bucuresti - Bangkok - Bucuresti (taxele de aeroport nu sunt incluse), transport aeroport - hotel - aeroport - agentia de turism Eturia.

Dubai

DubaiDe la declansarea crizei si pana in prezent, Dubaiul a fost una dintre destinatiile exotice care a scazut cel mai mult tarifele de cazare.

“Fata de 2008, pretul de cazare a scazut cu cel putin 20% pentru Dubai, iar in aceasta vara tarifele vor fi si mai mici, pentru ca la ei este considerat extra-sezon din cauza temperaturilor foarte ridicate”, a declarat Simona Veteleanu, prorietarul companiei TravelBiz.

Ea a mai adaugat ca in perioada Pastelui cererea pentru Dubai este foarte ridicata. “Incepand din 2009 Dubaiul a devenit una dintre destinatiile preferate ale romanilor care vor sa plece departe de tara”, mai spune Veteleanu.

Oferte sub 1.000 euro in Dubai

937 euro
, sejur 6 nopti Dubai beach & shopping - Hotel Ibis Deira City Center 2*. Tariful include cazare si mic dejun, shuttle bus gratuit de 2 ori pe zi catre Jumeirah Beach Park si bilet de avion la Tarom (cu taxele de aeroport incluse) – agentia de turism TravelBiz.

913 euro, sejur 6 nopti Hotel Ramasda Continental 4*. Tariful include cazare si mic dejun si bilet de avion (cu taxele de avion incluse) – agentia de turism Paralela 45.

Tenerife

TenerifeO alta destinatie exotica accesibila pentru romani este Tenerife, care in ultimii ani este din ce in ce mai prezenta in planurile de vacanta ale romanilor. Avantajul acestei destinatii pentru turistii romani este distanta mai mica fata de Romania in comparatie cu locuri precum Jamaica sau Thailanda.

Oferte Tenerife sub 1.000 euro

761 euro, hotel de 3*. Tariful include cazare 7 nopti, bilet de avion Bucuresti - Tenerife - Bucuresti, taxe de aeroport, transport aeroport - hotel - aeroport, asistenta in limba romana - agentia de turism Virgin Tours.

764 euro, Hotel Tropical Play 3*. Tariful include 7 nopti cazare cu demipensiune, transport direct zbor charter Bucuresti - Tenerife Sud - Bucuresti, compania Tarom, taxe de aeroport, transfer aeroport - hotel – aeroport, asistenta turistica in limba romana din partea agentiei – agentia de turism Paralela 45.

892 euro, Hotel Catalonia Oro 3*. Tariful include 6 nopti cazare cu demipensiune, transport avion (cursa charter): Otopeni - Tenerife Sud – Otopeni, taxe de aeroport, transfer aeroport - hotel – aeroport, asistenta turistica in limba romana din partea agentiei – agentia de turism TravelBiz.

847 euro, Hotel Fiesta Paradiso Florel 3*. Tariful include 6 nopti cazare cu demipensiune, transport avion (cursa charter): Otopeni - Tenerife Sud – Otopeni, taxe de aeroport, transfer aeroport - hotel – aeroport, asistenta turistica in limba romana din partea agentiei – agentia de turism TravelBiz.

Jamaica

JamaicaSi in cazul Jamaicai preturile de cazare au inregistrat scaderi de pana la 25%, atat in ceea ce priveste cazarea, dar si biletele de avion. “Cea mai mare suma din pretul sejurului o reprezinta biletul de avion, cazarea costand cateva zeci de euro pe noapte”, spune Simona Veteleanu.

Oferte Jamaica sub 1.000 euro

980 euro, hotel Toby’s Resort in Montego Bay. Tariful include cazare 7 nopti cu demipensiune, bilet de avion Bucuresti - Montego Bay - Bucuresti (taxele de aeroport nu sunt incluse), transfer aeroport - hotel - aeroport – agentia de turism Eturia.

Republica Dominicana

Republica DominicanaOdata cu declansarea crizei, si Republica Dominicana a devenit mult mai accesibila turistilor romani care prefera destinatiile indepartate. Pe fondul unui avans al cererii, statul din America Centrala se regaseste in ofertele celor mai importanti tour-operatori.

Oferte Republica Dominicana, sub 1.000 euro

775 euro, Hotel Vik Arena Blanca 3*. Tariful include 7 nopti de cazare, mese in regim all inclusive, bilet de avion Bucuresti - Punta Cana - Bucuresti (taxele de aeroport nu sunt incluse), transfer aeroport – resort - aeroport – agentia de turism Eturia.

870 euro
, Hotel Barcelo Dominican Beach 3*. Tariful include 7 nopti de cazare, mese in regim all inclusive, bilet de avion Bucuresti - Punta Cana - Bucuresti (taxele de aeroport nu sunt incluse), transfer aeroport – resort -aeroport – agentia de turism Eturia.