Oferta de litoral a Croatiei

Oferta de litoral a CroatieiCroatia este o tara cu deschidere larga la Marea Adriatica si aproximativ 1.200 de insule, dintre care multe beneficiaza de statiuni balneare, monumente de arta si istorice.

Cele mai populare insule croate sunt Krk, Brac, Cres, Hvar, Korkula si Mljet.

Pe litoralul din Croatia sunt si statiuni de cura heliomarina precum Opatja, Pula, Porec, Riviera, Ulcinj, dar si destinatii turistice complexe cum ar fi Dubrovnik, Split sau Zadar.

Caile de acces din Romania spre Croatia sunt fie rutiere, traversand Serbia, Bosnia si Hertegovina sau traversand Ungaria, fie cu avionul pana la Dubrovnik, Split sau Zagreb.

Dubrovnik sau Perla Adriaticii

Dubrovnik sau Perla AdriaticiiDubrovnik este una dintre cele mai frumoase statiuni ale Croatiei, fiind cunoscuta si sub numele de "Perla Adriaticii". In aceasta statiune croata, turistii pot gasi atat monumentele istorice, dar si servicii de calitate sau o viata de noapte tumultoasa.

In plin sezon (iulie-octombrie) un sejur de 8 zile in sistem de demipensiune la o unitate de 3* costa, in medie, 490 euro, potrivit datelor furnizate de infoturism.ro.

O vacanta de 8 zile, cu avion inclus, costa intre 550 si 650 de euro pentru unitatile de 3 stele (cu mic dejun si cina incluse).

In extra-sezon (pana in iulie), turistii pot gasi pachete cu 330 de euro pentru 7 zile de cazare la 3 stele, cu demipensiune.

Pentru cei interesati de vacante mai scurte, un sejur la o unitate de cazare de 3 stele costa intre 80 si 130 de euro (cu avion inclus).

Oferte Dubrovnik

437 euro de persoana, 8 zile, hotel de 2*, transport cu avionul inclus - Paralela 45

262 euro/persoana, 7 nopti cu demipensiune la 2*, fara transport - Magic World Travel

551 euro/persoana, 8 zile in sistem de demipensiune la 3*, cu transport inclus - Europa Travel

Insula Korcula, locul de nastere a lui Marco Polo

Insula Korcula, locul de nastere a lui Marco PoloAceasta insula mai este cunoscuta si drept cea mai verde insula a Adriaticii. Cel mai cunoscut loc al insulei este orasul Korcula, locul de nastere al lui Marco Polo.

Pentru turism individual, pretul mediu ale unui sejur de 8 zile, in plin sezon, este cuprins intre 250 si 360 euro, pentru un hotel de 4 stele.

Pentru un pachet all-inclusive, in sezon, turistii trebuie sa plateasca un pret mediu de 485 euro la 3*, in timp ce in extra-sezon, un pachet all-inclusive ajunge la 350 euro in iunie si coboara pana la 280 de euro in septembrie.

Oferte Korcula

55 euro/persoana, sejur de 3 zile la 3* cu demipensiune, fara transport - AG. Gamma Touristic

324 euro/persoana, sejur de 8 zile la 4*, pensiune completa, fara transport - Classic Holiday

274 euro, sejur 8 zile, all-inclusive la 3*, fara transport - Executive Travel

Insula Brac

Insula BracInsula Brac este cunoscuta in lume datorita pietrei albe de Brac, care a fost folosita la constructia multor cladiri importante: Casa Alba, Reichstag (Berlin) sau Parlamentul din Viena.

In sezonul estival oferta turistica este foarte bogata, foarte populare fiind localitati precum Bola, Supetra, Milne, Sumartina. Foarte cunoscuta este plaja Bol.

In august, un sejur de 6 zile, all-inclusive la o unitate de 3 stele costa, in medie, 360 de euro.

In extra-sezon, pretul aceluiasi pachet scade pana la 250-300 euro de persoana.

Oferte Brac

242 euro , sejur 6 zile la 3*, all-inclusive, fara transport - Top Sejur

538 euro, sejur 8 zile in august, demipensiune la 4*, fara transport - Transilvania Tourist

Insula Krk

Insula KrkAflata la aproximativ 10 ore distanta de Bucuresti, Insula Krk faciliteaza accesul turistilor printr-un pod rutier care face legatura intre contient si insula. Insula dispune de aeroport propriu si de cateva porturi de unde pleaca zilnic curse spre insulele invecinate.

Cel mai frumos oras din Insula Krk este Baska, unde muntii Velebit se intersecteaza cu golful, padurile de maslini si podgoriile celebre pentru vinul "Vrbnicka Zlahtina".

Tariful unui pachet de 7 nopti la inceputul lunii iulie, in sistem de demipensiune la un hotel de 3 stele, este de 350 de euro.

In plin sezon (jumatatea lui iulie - sfarsitul lui august), 7 nopti cu demipensiune la 3* costa 550 de euro.

Tarifele sunt mult mai accesibile in septembrie, cand un sejur de 7 nopti cu demipensiune, la 3 stele, costa in medie 250 de euro.

Oferte Krk

570 euro, in sezon, 4* in regim de demipensiune, fara transport - Perfect Tour

308 euro, in septembrie, 3* cu demipensiune inclusa, fara transport - Dante Travel

Coasta Dalmatiei

Coasta DalmatieiDalmatia este regiunea plajelor lungi, a padurilor de pini si a oraselor medievale - Zadar, Split, Sibenik, Trogir, Omis, dar si a oraselor insulare Hvar, Korcula, Vis.

Centrul partii de sud a Dalmatiei este orasul Split, care dirijeaza feriboturile spre insulele Hvar, Brac si Korkula.

Pentru grupuri de 4 persoane, pretul mediu al unui sejur de 8 zile, cazare la 3 stele este de 54 euro de persoana.

Oferta pentru grupuri 6-7 pana 12-14 persoane este, pentru o vacanta de 8 zile, la 3*, de 98 euro de persoana.

Oferte Coasta Dalmatiei

237 euro, sejur de 8 zile, la 2* cu all-inclusive, fara transport - Executive Travel

335 euro, sejur 8 zile la 4* cu demipensiune, fara transport - Olimpia Turism