Barcelona

BarcelonaBarcelona este capitala Cataluniei, o comunitate autonoma din nord-estul Spaniei. Este, de asemenea, cel de-al doilea oras ca marime in Spania, dupa Madrid.

Barcelona se afla pe coasta Mediteranei, la 160 km sud de lantul muntos Pirinei, care reprezinta granita cu Franta. Populatia orasului este de aproximativ 1,6 milioane locuitori, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane.

Centrul istoric al orasului este aproape plat, in timp ce orasul modern se intinde spre dealurile inconjuratoare, avand strazi ce cresc in altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.

In perioada iulie-septembrie, un sejur de 5 nopti in Barcelona, la un hotel de 3 stele, cu avion inclus (fara taxe de aeroport), costa 330 euro. In aceeasi perioada, o vacanta de 7 nopti, la 3 stele cu demipensiune si avion inclus (fara taxe de aeroport) ajunge la 500 de euro.

Un city break cu 3 nopti de cazare la 3 stele, cu mic dejun inclus, costa intre 80 si 150 de euro (zborul nu este inclus).

Oferte agentii

100 euro,
cazare 3 nopti la 2*, loc in camera dubla, mic dejun inclus, fara transport - Rom Travel

499 euro, 5 nopti cazare la 4*, loc in camera dubla, mic dejun inclus, transport cu avionul - Klass Tour

Sevilla

SevillaSevilia este al patrulea cel mai mare oras al Spaniei.

Construit de-a lungul raului Guadalquivir, orasul se bucura de o identitate puternica, gratie vechilor sale cartiere precum Santa Cruz, a monumentelor si cladirilor vechi, moscheea maura sau Turnul de aur.

O noapte de cazare in camera dubla, la 2 stele costa, in Sevillia 43 de euro. La 4 stele, o noapte de cazare in camera dubla ajunge la 57 de euro.

Oferte agentii

83 euro, 3 nopti cazare la 3*, mic dejun, fara transport - Demian Travel

Tenerife

TenerifeCea mai mare dintre Insulele Canare, Tenerife are o dubla personalitate. O bogatie coplestitoare in valea Orotova si teren arid pe cuprinsul pantelor muntelui Teide. Orase traditionale in nord si nucleu al distractiei in sud.

Plajele aurii sunt cele mai bune in sudul insulei, variind de la foarte aglomerate si animate la simple si singuratice.

Printre atractiile principale ale insulei se numara Mt. Teide, cel mai inalt varf al Spaniei, sapaturile arheologice din parcul Piramidelor sau parcul acvatic din Playa de las Americas.

In iulie, un sejur de 7 nopti, la 4 stele, cu demipensiune si avion inclus (fara taxe de aeroport) costa 650 de euro. O vacanta de 7 nopti, la 3 stele, in sistem de all inclusive, cu avion inclus (fara taxe de aeroport) costa intre 570 si 600 de euro.

Oferte agentii

591 euro,
7 nopti cazare la 4*, loc in camera dubla, demipensiune, transport cu avionul cu plecare din Budapesta - Onext Travel Point

649 euro, cazare 7 nopti la 2*, loc in camera dubla, fara masa, transport cu avionul - Paralela 45

Madrid

MadridIn prezent, Madridul, capitala Spaniei, este un oras modern, cu 3 milioane de locuitori. Aici se afla resedinta familiei regale spaniole, precum si sediile centrale ale guvernului, parlamentului si administratiei publice.

In Madrid exista nenumarate cladiri medievale, strazi inguste impanzite de pravalii si bistrouri care dau in piete largi construite in secolul XVIII. In comparatie cu orasele istorice din Spania, ca Toledo, Salamanca, Sevilla sau Granada, Madridul este mai putin spectaculos, dar monarhii au reusit sa formeze in timp o impresionanta colectie de arta care constituie baza muzeului Prado – una din principalele atractii turistice.

Madridul a devenit si mai frumos dupa ce a trecut printr-un amplu program de reabilitare. In 1992 au fost investiti 500 de milioane pentru a face din metropola spaniola o adevarata capitala culturala europeana.

In prezent, autoritatile se pregatesc deja pentru jocurile olimpice din 2012, ceea ce inseamna ca Madridul se va imbogati cu noi constructii si atractii turistice.

In perioada iulie-august, un pachet de 3 nopti de cazare la 3 stele, cu mic dejun inclus si zbor cu avionul costa 320 de euro.

Un sejur de 5 nopti, la 4 stele cu mic dejun inclus si transport cu avionul ajunge la 490 euro.

Oferte agentii

269 euro, cazare 3 nopti la 3*, loc in camera dubla, mic dejun, transport cu avionul - Altibi Travel

345 euro, cazare 3 nopti la 3*, loc in camera dubla, mic dejun, transport cu avionul - Premier Tour

Malaga

MalagaCapitala provinciei cu acelasi nume din sudul Spaniei, Malaga este situata in celebra regiune turistica Costa del Sol. Clima blanda, vegetatia luxurianta, precum si superbele plaje din apropiere, o transforma intr-o destinatie de vacanta.

Desi aspectul general al orasului este modern, Malaga pastreaza cateva cladiri istorice (catedrala din secolul al XVI-lea), aici fiind si locul de nastere al celebrului artist Picasso.

In perioada iulie-septembrie, o vacanta de 7 nopti la 3 stele cu mic dejun si cina incluse costa 230 de euro (zborul cu avionul nu este inclus in pret).

Un sejur de 7 nopti, la 4 stele cu demipensiune si transport cu avionul inclus costa intre 700 si 800 de euro.

Oferte agentii

227 euro
, cazare 7 nopti la 3*, loc in camera dubla, demipensiune, fara transport inclus - Demian Travel

800 euro, cazare 7 nopti la 4*, loc in camera dubla, demipensiune, transport cu avionul - Direct Travel

Costa Brava

Costa BravaPe Costa Brava se gasesc distractii pentru toate gusturile, de la bungee jumping, la terenuri de golf. Recomandate sunt croazierele de o zi de-a lungul coastei, cu posibilitate de scufundari. Pentru iubitorii parcurilor de distractie, Parcul Port Aventura este locul ideal.

Pentru shopping este de preferat micul orasel Roses unde oferta este bogata si variata.

Parcurile Naturale Cap de Creus si Aiguamolls de l’Emporda, manastirea Sant Pere de Rodes, lacul Banyoles, golfurile Begur, Palafrugell, orasele vechi din Tossa de Mar si Santa Clotilde sunt alte atractii turistice ale zonei.

In perioada iulie-septembrie, un sejur de 7 nopti la stele in sistem de demipensiune, cu avion inclus costa intre 500 si 600 de euro. Acelasi pachet, la 4 stele, ajunge la 650-800 de euro.

Oferte agentii

160 euro, 5 nopti de cazare la 2*, loc in camera dubla, fara transport inclus - Carpe Diem Travel

593 euro, 7 nopti cazare la 4*, loc in camera dubla, mic dejun inclus, transport cu avionul - Paralela 45

Mallorca

MallorcaMallorca este una din cele mai frumoase insule din intreaga lume si cea mai populara insula a Spaniei.

Insula Mallorca ascunde cateva comori, iar una din ele este zona cu Pesterile Dragonului. Aceste pesteri impodobite de stalactite si stalagmite adapostesc unul din cele mai mari lacuri subterane din lume.

Capitala insulei – Palma de Mallorca este un oras foarte ofertant din punct de vedere turistic. Catedrala, inceputa in secolul al XIII-lea, faimoasa pentru coloanele si vitraliile sale, alaturi de Pueblo Espanola cu cele mai semnificative monumente ale arhitecturii spaniole, iar panorama golfului Palma Bay admirata de la Bellver Castle, contribuie la farmecul aparte al orasului.

Un weekend de 2 nopti la 3 stele, cu deminsiune costa intre 40 si 80 de euro (transportul nu este inclus). Un sejur de 7 nopti la stele, cu demipensiune costa intre 200 si 300 de euro (transportul nu este inclus in pret).

Oferte agentii

445 euro, cazare 7 nopti la 3*, loc in camera dubla, demipensiune, transport cu avionul cu plecare din Cluj-Napoca - Paralela 45

76 euro, cazare 3 nopti la 3*, loc in camera dubla, fara transport asigurat - Ecovoyage Tour