Viena

VienaCei care viziteaza capitala Austriei o fac in egala masura pentru traditia acestui oras in domeniul muzicii, dar si pentru arhitectura cladirilor, pentru colectiile de arta din muzee sau pur si simplu pentru calitatea restaurantelor.

In zona centrala, numita Innere Stadt, se afla atat cel mai frumos edificiu al artei gotice din Viena, Stephandom, cat si Hofburg, resedinta puternicei Case de Habsburg. Pe Ringstrasse sunt numeroase exemple de arhitectura imperiala, alaturi de cladiri tipice pentru Jugendstil, ultimele ridicate in perioada in care au trait aici Freud, Klimt, Schiele sau Schonberg.

In Kunsthistorisches Museum sunt expuse lucrari de Rubens, Durer, Rembrandt, Raphael, Van Dyck, Cranach, Caravaggio, Canaletto sau Titian. O alta atractie a Vienei este Palatul Schonbrunn, construit la initiativa imparatului Leopold I. Pentru copii este o adevarata bucurie sa mearga in Prater, unul dintre cele mai mari parcuri de distractii din Europa unde se gaseste gigantica roata numita Riesenrad.

Pe perioada verii, preturile pentru aceasta destinatie incep de la 70 de euro – 3 nopti de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele. Un pachet de 3 nopti de cazare, cu mic dejun inclus la patru stele si transport cu avionul costa intre 200 si 300 de euro.

Oferte agentii

58 euro, 2 nopti cazare la hotel de 4*, mic dejun inclus, transport la cerere cu plecare din Bucuresti - Aristocrat Travel

210 euro, 3 nopti de cazare la 4*, mic dejun inclus, transport cu avionul cu plecare din Bucuresti - Paralela 45

Salzburg

SalzburgUnul dintre cele mai mari centre culturale europene, Salzburg este un oras al muzicii (orasul natal al lui Mozart), al festivalurilor, dar si al cladirilor construite in stil baroc, italian si nu in ultimul rand un centru cultural si educational.

Printre principalele obiective tursitice din cel de-al patrulea oras ca marime al Austriei se numara Domul din Salzburg, fortareata Hohensalzburg sau Festung, Palatul Leopoldskron, Biserica Mullner sau casa de pe Getreidegasse, nr. 9, locul de nastere a lui Mozart.

In perioada august – septembrie, un sejur de 7 zile la 4 stele costa circa 475 de euro (fara transport inclus).

Oferte agentii

117 euro, 7 nopti de cazare la 4*, fara masa si transport, pentru grupuri de 6 persoane - Onext Travel Point

135 euro, 3 nopti de cazare la 4*, cu mic dejun inclus - Carpe Diem Travel

Graz

GrazCapitala culturala a Europei in 2003, Graz, al doilea oras din Austria, dispune de cladiri medievale, monumente istorice, palate, muzee sau biserci.

Cele mai importante obiective turistice din Graz sunt Mausoleul baroc al Imparatului Ferdinand II, Castelul Graz, Manastirea Fratilor Milosteniei, Landeszeughaus, sau muzeul austriac in aer liber la Stubing.

In sezonul estival, pretul unui pachet de 2 nopti cu mic dejun inclus, la 4 stele incepe de la 95 euro.

Oferte agentii

92 euro
, 3 zile cazare la 4*, mic dejun inclus, fara transport - Aristocrat Travel






Innsbruck

InnsbruckUnul dintre cele mai importante cinci orase ale Austriei, Innsbruck este probabil unul dintre cele mai frumoase orase, dintre cele comparabile ca marime, din lume. Farmecul aparte se datoreaza cu siguranta pozitiei geografice: la nord crestele Alpilor si la sud varfurile muntilor Tuxer si Stubai.

In perioada iulie - septembrie, 4 nopti de cazare la 4 stele, cu demipensiune si tur al orasului inclus costa 320 de euro (transportul nu este inclus).

In aceeasi perioada, un sejur de 7 nopti la 4 stele, cu demipensiune ajunge la circa 540 de euro (fara transport inclus).

Oferte agentii

320 euro, 4 nopti de cazare la 4*, mic dejun si tur al orasului inclus, transport la cerere - Edelweiss Travel

362 euro, 4 nopti de cazare la 4*, mic dejun si tur al orasului inclus, fara transport - Ecovoyage Tour