Albena

AlbenaUna dintre cele mai apreciate statiuni bulgaresti este Albena, un adevarat paradis pentru familiile cu copii mici.

Situata pe teritoriul rezervatiei naturale Baltata, la 360 km de Bucuresti, Albena isi atrage turistii prin vegetatia bogata, apa cristalina, nisipul fin si diversitatea de programe artistice. Turistii care nu au rabdare sa stea toata ziua la plaja se pot delecta cu una dintre diversele activitati: echitatie, yachting, windsurfing sau scufundari. Distractiile nocturne sunt nelipsite din statiunea Albena - discotecile in aer liber sau teatrele de vara sunt pline in fiecare seara.

In perioada august – septembrie un sejur de 2 nopti, cu mic dejun, la 2 stele costa in jur de 30 de euro. Un pachet cu 7 nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele si transport cu autocarul costa intre 180 si 220 de euro. Acelasi pachet, all inclusive ajunge la 300 de euro.

Oferte agentii

43 euro pe noapte, cazare la 5*, demipensiune - Paralela 45

15 euro, 2 nopti de cazare la 2*, mic dejun - Gamma Touristic

14 euro pe noapte, cazare la 2*, mic dejun - Christian Tour




Duni

DuniDuni este una dintre cele mai noi statiuni ale litoralului bulgaresc, ea fiind data in folosinta in 1987. Cu toate ca este adeseori comparata cu un sat de lux, Duni este o statiune linistita, cu preturi accesibile.

Daca alegeti sa va petreceti sejurul in Duni, ar trebui sa stiti ca statiunea se afla la 12 km nord de Primorsko si la 6 km sud de Sozopol, in Golful Duni. Numele statiunii provine de la dunele de nisip care se intind pe o distanta de 7 km, fiind inconjurate de o padure de pin la vest si de Lacul Alepu in est.

Ofertele de cazare sunt relativ limitate. In Duni nu exista decat 4 hoteluri, unul de 5 stele si 3 de 4 stele. Toate hotelurile ofera turistilor doar regim all inclusive.

In perioada august – septembrie, un sejur de 7 nopti la 4 stele, all inclusive costa intre 260 si 400 euro. O vacanta mai scurta, de 3 nopti, all inclusive, la 4 stele costa intre 100 si 150 euro.

Oferte agentii

36 euro pe noapte, cazare la 4*, all inclusive, transport la cerere - TravelBiz

19 euro pe noapte, cazare la 5*, demipensiune - Christian Tour

392 euro, cazare 7 nopti la 5*, all inclusive - Has Has Travel



Nessebar

NessebarStatiunea Nessebar este localizata in regiunea Burgas din Bulgaria, situata la circa 120 km sud de Balcic. Aflata la 5 km de Sunny Beach, Nessebar este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta, statiunea fiind populata, in mare parte, de nemti si britanici.

Plaja din Nessebar este una dintre cele mai placute de pe litoralul Marii Negre. Datorita pozitionarii spre partea sudica, in Nessebar sezonul se prelungeste pana la inceputul lunii octombrie.

Alte obiective turistice ce nu trebuie ratate in vacanta din Nessebar sunt portile orasului, ruinele zidurilor cetatii, baia turceasca, moara de vant si casele Diamanti, Captain Pavel, Panayot Mouskoyani.

In perioada august - septembrie un sejur de 3 nopti, fara masa, la 2 stele costa intre 25 si 40 euro. O vacanta de 6 nopti cu mic dejun inclus, la 4 stele, costa intre 140 si 200 euro.

Oferte agentii

315 euro, 7 nopti cazare la 5*, all inclusive, transport la cerere cu plecare din Bucuresti - Has Has Travel

32 euro pe noapte, cazare la 4*, demipensiune, transport la cerere - TravelBiz

38 euro pe noapte, cazare la 5*, all inclusive - Paralela 45

Nisipurile de aur

Nisipurile de aurSituata la 17 km de Varna, statiunea Nisipurile de Aur este cea mai populara destinatie a litoralului bulgaresc. Statiunea este foarte cautata de turistii romani, dar si de cei din Anglia, Franta, Germania sau Rusia. Statiunea se afla in apropierea parcului national "Nisipurile de Aur", situat la o altitudine de 270 m.

Cel mai cunoscut este clubul de noapte Satra de Tigani "Tziganskyi Tabor". Pentru cei care vor sa petreaca un sejur linistit in Nisipurile de Aur, exista multe atractii care isi asteapta vizitatorii: turnul cu ceas Sf. Ioan Botezatorul, manastirea Aladja, Biserica Sf Nikola, Muzeul Istoric sau Muzeul Etnografic.

In intervalul august –septembrie 2 nopti de cazare la 2 stele, cu mic dejun, costa intre 15 si 35 euro. Un pachet de 7 nopti, in regim de demipensiune, la 2 stele costa intre 150 si 180 euro, in timp ce un sejur de 7 nopti all inclusive, la 3 stele si transport cu autocarul ajunge la 350 euro.

Oferte agentii

24 euro pe noapte, cazare la 3*, all inclusive - TravelBiz

342 euro, 7 nopti cazare la 5*, all inclusive - Dunarea Albastra

22 euro pe noapte, cazare la 3*, ultra all inclusive - Paralela 45

90 euro, 5 nopti de cazare la 3*, demipensiune - Top Sejur

Sunny Beach

Sunny BeachSunny Beach este cea mai mare statiune din Bulgaria, ea concurand cu Albena si Nisipurile de Aur pentru titlul de cea mai populara destinatie de vacanta.

Sunny Beach este situata la 490 km de Bucuresti, drumul fiind parcurs in aproximativ 12 ore, inclusiv cu popasuri si oprirea la vama. In Sunny Beach, posibilitatile de a-ti petrece timpul liber sunt nelimitate: de la surf, windsurf, tir cu arcul, parapanta, bowling, tenis pana la volei, echitatie, motoscutere, parapanta, minigolf sau ski jet.

In perioada august – septembrie un sejur de 2 nopti cu mic dejun, la 2 stele costa intre 15 si 35 euro. Un pachet de 7 nopti, all inclusive, la 3 stele ajunge la 260 euro, in timp ce o vacanta de 7 nopti, all inclusive, la 4 stele, si transport cu avionul ajunge la 300 – 480 euro.

Oferte agentii

75 euro, 7 nopti de cazare la 3*, mic dejun - Aristocrat Travel

26 euro pe noapte, cazare la 4*, all inclusive - TravelBiz

16 euro pe noapte, cazare la 4*, mic dejun - Christian Tour

Elenite

EleniteElenite este una dintre cele mai mici statiuni de pe litoralul bulgaresc, ea fiind perfecta pentru cuplurile care isi doresc intimitate sau pentru turistii care fug de agitatie.

Statiunea Elenite se afla in apropiere de Sunny Beach si Nessebar (aproximativ 10 km). Elenite este unica pe litoralul din Bulgaria prin pozitionarea sa spre sud, oferind turistilor pana la 12 ore de soare. Pentru ca se afla la poalele muntilor Stara Planina, fiind inconjurata de o padure bogata, Elenite isi pastreaza aerul racoros specific statiunilor montane, facand ca zilele caniculare sa fie mai usor de suportat.

Un sejur de 3 nopti, all inclusive, la 4 stele costa intre 100 si 150 euro, in timp ce un pachet de 7 nopti, all inclusive, la 3 stele costa intre 220 si 400 euro.

Oferte agentii

59 euro, 2 nopti de cazare la 4*, all inclusive, transport la cerere - Gamma Touristic

62 euro pe noapte, cazare la 5*, ultra all inclusive - Paralela 45

32 euro pe noapte, cazare 4*, all inclusive - Paralela 45

79 euro, 3 nopti cazare la 3*, all inclusive - Sea Line Travel