Roma

Roma“Cetatea Eterna” sau “Orasul celor sapte coline”, asa cum mai este numita Roma, este unul dintre cele mai frumoase si incarcate de istorie orase din lume.

Roma este strabatuta de la nord la sud de raul Tibru, iar pe malul stang al acestuia se afla faimoasele sapte coline Capitoliu, Quirinal, Viminal, Esquilin, Palatin, Aventin si Celian.

In partea moderna a orasului se regasesc marile hoteluri, centrele de shopping si restaurantele de pe strada Via Veneto. In aceasta parte a orasului se gasesc Fontana di Trevi (foto), Zidurile Aureliene, Manastirea Capucinilor, Le Quattro Fontane, Palazzo Massimo, Baile lui Diocletian, palatul si piata Barberini sau palatul Quirinal. Coloseumul, Panteonul si Vaticanul sunt, de asemnea, trei obiective care nu trebuie ratate intr-un city break la Roma.

In septembrie, un sejur de 2 nopti, la un hotel de 3 stele - cu mic dejun inclus costa in jur de 120 euro (fara transport). In aceeasi perioada, un pachet de 3 nopti la 3 stele, cu mic dejun inclus si transport cu avionul (taxele de aeroport nu sunt incluse) costa 320 euro. O vacanta de 2 nopti la 4 stele cu mic dejun inclus si transport cu avionul (taxele de aeroport sunt incluse) costa aproximativ 240 - 250 euro.

Barcelona

BarcelonaCapitala Cataluniei, Barcelona atrage, an de an, zeci de milioane de turisti din intreaga lume.

Printre atractiile care fac din Barcelona una dintre cele mai vizitate orase ale lumii sunt cartierul gotic, cel mai bine pastrat din Europa, arhitectura lui Gaudi, galeriile de arta ce expun opere de Miro, Tapies si Picasso sau Sagrada Familia.

In septembrie, un sejur de nopti la un hotel de 3 stele, cu mic dejun si transport cu avionul inclus (taxele de aeroport sunt incluse in pret) costa in jur de 400 euro. Acelasi pachet, fara transport inclus costa intre 60 si 110 euro.

Praga

PragaDupa caderea Cortinei de Fier, Praga a devenit unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa si din lume. Printre obiectivele turistice care nu trebuie ratate intr-un city break la Praga se numara Orasul Vechi, Ceasul Astronomic, Podul Carol, Vechiul cartier evreiesc, Catedrala Sfantul Vitus sau Petrinska rozhledna, o copie la scara 1:5 a Turnului Eiffel.

In aceasta perioada, o vacanta de 3 nopti la 3 stele, cu mic dejun si transport cu avionul inclus (taxele de aeroport sunt incluse) costa 200 euro. Un sejur de 3 nopti la 2 stele, cu mic dejun inclus, fara transport, costa circa 80 euro.

Viena

VienaViena, capitala Austriei, este situata in estul tarii, in landul Viena, fiind traversata de Dunare.

In Viena pot fi vazute o serie intreaga de muzee si obiective turistice, precum Catedrala Sf. Stefan, Palatul Schonbrunn, Opera de Stat, Palatul Belvedere sau Mariahilferstrasse.

Un sejur de 3 nopti la 3 sau 4 stele cu mic dejun inclus si transport cu avionul (taxe de aeroport incluse) costa circa 200 de euro.

Pentru cei care nu au nevoie de transport, 2 nopti de cazare la 3 stele, cu mic dejun costa in jur de 60 euro.

Budapesta

BudapestaCapitala Ungariei are o istorie zbuciumata si o bogata mostenire culturala. O mare parte din farmecul orasului este datorat Dunarii, care strabate Budapesta de la nord la sud. Pe langa obiective turistice precum Bazilica Sf. Stefan, Parlamentul, Palatul Regal sau vestitele bai termanle, Budapesta este cautata de turisti si pentru shopping.

Un pachet cu 3 nopti de cazare la 3 stele, mic dejun si transport cu avionul (taxele de aeroport sunt incluse) costa 185 euro. Acelasi pachet, fara transport, ajunge la 115 euro. Pentru turistii mai pretentiosi, un pachet cu 2 nopti de cazare la 5 stele, mic dejun si transport cu avionul (taxele de aeroport incluse) costa circa 300 euro.

Paris

ParisUn sejur la Paris trebuie sa includa o vizita la Luvru, unul dintre cele mai impresionante si mai cunoscute muzee din lume, turnul Eiffel, Catedralea Notre Dame, Sacre Coeur, districtul Pigalle, cartierul Latin, Centrul Pompidou, Place de la Concorde, Muzeul Picasso, Bazilica Saint-Denis sau Parcul Disneyland.

In septembrie, un pachet care include 3 nopti de cazare la 2 stele, mic dejun si transport cu avionul (taxele de aeroport sunt incluse) costa 200 euro, in timp ce o vacanta de 3 nopti la 3 stele, mic dejun si intrare in parcul Disneyland costa circa 230 euro. Un sejur de 2 nopti la 4 stele, mic dejun si tranport cu avionul (taxele de aeroport sunt incluse) ajunge la 350 euro.

Londra

LondraCu 8 milioane de locuitori, Londra este cel mai mare oras european. Principalele puncte de interes din capitala Angliei sunt Big Ben, Westminster Abbey, Palatul Buckingham, Catedrala Sf. Paul sau Turnul Londrei.

Pub-urile, restaurantele si cluburile de noapte constituie alte motive pentru o excursie la Londra.

Un pachet care include 2 nopti de cazare la 3 stele, cu mic dejun costa in jur de 150 euro, in timp ce, acelasi pachet, cu transport inclus ajunge la 210 euro. Un sejur de 2 nopti de cazare la 4 stele, cu mic dejun si transport cu avionul (taxele de aeroport sunt incluse), costa in jur de 240 euro.