Destinatia preferata...

Destinatia preferata...Dubai

2. Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in Dubai...

• pentru a experimenta un mix aproape paradoxal de tehnologie si peisaje ce par coborate din filmele SF si traditii vechi si mod de viata cu radacini adanc infipte in istoria milenara a lumii arabe;

sesiunile de shopping au o “aroma” aparte in Dubai, iar ultimele noutati (mai ales in ceea ce priveste produsele IT si gadgeturile) apar acolo uneori cu mult inainte de a fi lansate in alte parti ale lumii;

poti experimenta lumea araba, fara sa te lovesti de partile negative ale acesteia, asa cum se intampla in alte zone precum Tunisia sau Egipt - confort mai scazut decat standardul european, agresivitatea vanzatorilor in magazine, rata destul de mare a infractionalitatii.

Cea mai buna perioada in care putem vizita Dubaiul

Cea mai buna perioada in care putem vizita DubaiulPrimavara si toamna.

4. Top 3 must see...

• plaja Jumeirah & Burj Al Arab (pentru ca este cel mai cunoscut, insa, personal, prefer complexul Madinat Jumeirah, “Venetia Orientului”, cu al sau souk traditional si restaurantele si terasele despartite de canalele de inspiratie venetiana);

• piata de aur si cea de mirodenii;

• Burj Khalifa (se viziteaza contra cost).

De asemenea, trebuie neaparat experimentat safariul pe dune, de departe cel mai spectaculos dintre toate cele in care am fost pana acum.

Cel mai bun restaurant/local/bar din Dubai

Cel mai bun restaurant/local/bar din DubaiNu am un restaurant preferat, dar as recomanda restaurantul libanez Al Tannour din Crowne Plaza Sheikh Zayed, pub-ul belgian din Crowne Plaza Festival City (au colectie impresionanta de marci de bere acolo si o terasa foarte draguta) si restaurantul din Intercontinental Festival City.

De asemenea, seara este foarte placut sa iei masa la o terasa dintre cele aflate in zona de promenada din Dubai Marina.

6. Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult...

Umm Ali – un desert traditional extrem de delicios, cu o consistenta asemanatoare cu budinca, facut din lapte, vanilie, zahar, putina lamaie, stafide si migdale taiate fin. Cel mai bun desert de tipul acesta l-am gustat la restaurantul hotelului Grand Millenium.


Cea mai placuta amintire din Dubai

Cea mai placuta amintire din DubaiPlimbarile de pe plaja Jumeirah, noaptea, admirand Dubaiul luminat feeric.

8. V-ati muta acolo? De ce da, de ce nu?

Poate as face acest lucru pentru o perioada limitata, intrucat este foarte incitant si interesant tot acel “turn Babel” cu mixul sau de culturi, culori, arome, oameni, insa clima este de departe cel mai mare inamic pentru cei care locuiesc acolo si cere mari eforturi de adaptare. In iulie si august, mai ales, temperaturile sunt insuportabil de mari in timpul zilei.

Cum caracterizati localnicii in comparatie cu alte tari?

Cum caracterizati localnicii in comparatie cu alte tari?Localnicii sunt destul de rar intalniti in Dubai, acestia fiind o mica comunitate, marea majoritate a locuitorilor fiind constituita din expati care lucreaza acolo. Ceea ce va pot spune, insa, in urma interactiunii cu unii dintre localnici, este ca dincolo de suprafata lor destul de rigida si traditionalista, sunt niste oameni primitori, iar daca au ajuns sa te cunoasca si sa aiba incredere in tine, aproape ca nu mai ai nevoie de contracte semnate cu ei, cuvantul dat fiind considerat o garantie mai mult decat serioasa si fiind respectat cu strictete.

10. Recomandari de suveniruri...

Pe langa hainele traditionale, eletronice si bijuteriile din aur, la mare cautare, puteti achizitiona si mirodenii sau suveniruri mai inedite, cum ar fi mici tablouri incluzand straturi de nisip de 7 culori diferite din cele 7 emirate.

11. Cea mai importanta recomandare pentru Dubai pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

11. Cea mai importanta recomandare pentru Dubai pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?As recomanda testarea bucatariei traditionale intr-un restaurant bun si in special testarea preparatelor din peste si fructe de mare, intrucat in Dubai traditia culinara araba a fost puternic “contaminata” de influentele asiatice (in special din zona thailandeza si indiana), rezultatul fiind un mix incredibil de savuros si aromat, greu de gasit in alte zone.