Marius Costin, CEO al procesatorului de plati PayU, ar aprecia mult daca Romania ar putea adresa problema logisticii, una extrem de complexa, dar si-ar dori si simplificarea taxelor si, spune el, "as incuraja jucatorii locali sa iasa in afara tarii - chiar avem servicii foarte bune de eCommerce si e pacat sa nu profitam!", spune Marius Costin.

Declaratiile au fost facute la ecomTEAM 2019, evenimentul anului in eCommerce.

"Pe de o parte este o lipsa de curaj, dar si una de strategie - din pacate noi nu suntem un popor cu multiple interactiuni multiculturale si e uneori dificil sa ne dam seama cum functioneaza altii. De obicei am fost piata de desfacere, si nu noi am iesit in afara, am fost cumparatori. Este deci, cumva, destul de greu sa iti schimbi aceste obiceiuri. Speram ca educatia sa isi spuna cuvantul!", mai spune Marius Costin, referindu-se tot la extinderea internationala.

In ceea ce priveste erorile magazinelor online, Marius spune ca se confrunta des cu oameni care au "abordari heirupiste", fara planificari bune, neintelegand ecosistemul in care activeaza.

Vezi in interviul video mai multe amanunte despre piata online din Romania, din partea liderului in zona de procesari de plati, PayU.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri