Preşedintele american Donald Trump a ameninţat miercuri că "va reglementa" sau "va închide" reţelele de socializare, la o zi după ce Twitter a semnalat că două postări ale sale ar fi 'înşelătoare' şi ar conţine informaţii neverificate, relatează AFP şi Reuters.

"Republicanii au sentimentul că platformele de reţele de socializare cenzurează total vocile conservatoare. Le vom reglementa sever sau le vom închide, pentru a nu permite ca un astfel de lucru să se producă", a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.

"Revizuiţi-vă comportamentul acum!", a adăugat el.

Trump şi-a reiterat astfel acuzaţiile mai vechi că reţelele de socializare sunt părtinitoare politic, fără a aduce dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale.

Platforma Twitter a adăugat marţi menţiunea "verificaţi faptele" la două mesaje ale preşedintelui american, care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial "fraudulos", o premieră în contextul în care reţelele de socializare sunt frecvent acuzate de laxism în ce priveşte reacţia la afirmaţii ale liderilor politici.

"Aceste mesaje conţin informaţii care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot şi au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenţă. Decizia a fost luată în acord cu abordarea pe care am prezentat-o anterior în cursul lunii", a motivat un purtător de cuvânt al platformei de socializare

Sursa foto: Joseph Sohm / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri