În ultimele luni, s-au schimbat multe percepții. Oamenii au fost nevoiţi să se adapteze la noua paradigmă creată de pandemie. Șapte din zece români vor să lucreze de acasă după ieșirea din starea de alertă. Asta înseamnă că oamenii doresc să își gestioneze mai bine timpul liber și să își asigure confortul psihic.

Călătoriile, fie ele și scurte, sunt cele mai potrivite metode pentru a reduce stresul. Cine nu se simte mai fericit planificând noua destinație de vacanță? Nu ai nevoie decât de niște haine lejere, ghete de munte pentru drumeții în natură, un portfard cu creme și parfumuri pentru tine și partener, iar vacanța poate să înceapă!

O serie de studii din Olanda arată că oamenii care plănuiesc sau se pregătesc să plece în vacanță sunt mai binedispuși decât cei care nu o fac. Așa că nu lăsa fericirea să treacă pe lângă tine și bucură-te de o pauză binemeritată la noi în țară.

Hai la Râmetea, județul Alba

Aflat în județul Alba, frumosul sat Râmetea încântă inima oricărui turist care îl vizitează. Este singurul sat din România care a fost distins cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material. Râmetea are o populație majoritar maghiară, așa că umblând pe ulițele satului, vei simți că ești într-un loc din afara țării. O să auzi vorbindu-se în maghiară, engleză, germană sau română. De altfel, tot acest loc are un farmec aparte care se datorează și ospitalității oamenilor.

Fost oraș minier, comunitatea actuală își câștigă existența din turism. Și cu toate că cei tineri au plecat în orașele mari din zonă, precum Cluj-Napoca sau Alba Iulia, mulți revin în perioada concediilor să-și ajute părinții la întreținerea pensiunilor și primirea turiștilor. Astfel, majoritatea caselor secuiești din zonă au fost restaurate și zugrăvite în alb cu ferestre verzi, încă o trăsătură emblematică a locului.

Te invităm să faci o plimbare pe munte care nu o să dureze mai multe de cinci ore. Trebuie neapărat să urci pe coasta Trascăului și să te lași surprins de frumusețea peisajului. Din sat, urcă spre Piatra Secuiului, apoi Colții Trascăului și coboară prin pădure înapoi în sat.

Traseul acesta este intermediar, dar îl poate face și o persoană mai sedentară. Durează aproximativ cinci ore, cu tot cu opriri, făcut poze și admirat panorama. Ziua se poate încheia cu o cină la unul dintre restaurantele din zona centrală a localității. Îți recomandăm să încerci gulașul din zonă și să bei berea ungurească artizanală Csiki Sor.

Hai la Moieciu de Jos, Brașov

Moieciu de Jos aparține comunei Moieciu din județul Brașov. Este poarta către Țara Românească și Transilvania, înconjurată de enigmaticii Bucegi și legendarii munți ai Pietrei Craiului. Fiind o stațiune montană din ce în ce mai faimoasă, Moieciu de Jos nu duce lipsă de pensiuni sau case de vacanță pe care le poți închiria în perioada aceasta.

Poți vizita castelul Bran care se află la aproximativ zece kilometri distanță de Moieciu de Jos. Cheile Grădiștei, care impresionează prin sălbăticia și frumusețea lor, sunt de neratat. De altfel, trebuie să te încumeți să iei la pas satele din zonă și să admiri peisajul de toamnă blândă. Fie că alegi să vizitezi Valea cu Calea, satele Peștera sau Măgura, te vei relaxa cu siguranță și vei respira aer curat și odihnitor.

Hai la Breb, Maramureș

Valea Castorilor sau Breb este considerat cel mai frumos sat din Maramureș. Este unul dintre cele șapte sate de pe Drumul Verde din Aria Ecoturistică Mara-Cosău-Creasta Cocoșului. Toate cele șapte sate sunt reprezentantele absolute ale culturii maramureșene. Frumusețea locului este dată de oamenii satului care păstrează și azi tradițiile și obiceiurile milenare. În fiecare duminică, merg la biserică îmbrăcați în straie populare, iar dulgheritul, tâmplăria, țesutul la război sau torsul lânii sunt meșteșuguri care nu au pierit în zonă, ci fac parte din autenticitatea locului.

Străini, cât și români sătui de vacarmul marilor orașe au lăsat zgomotul în spate și s-au mutat la Breb. Este un loc pe care măcar o dată în viață trebuie să îl vizitezi. Și ca orice român veritabil, nu ai voie să pleci de aici fără să guști din bucatele locale. Îți recomandăm cu drag Breb 148 - Local food & garden, o căsuță tradițională, faimoasă pentru mâncarea delicioasă care se servește aici.

Toamna aceasta nu sta acasă! Relaxează-te în natură și descoperă locuri minunate unde să-ți faci amintiri pentru o viață.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri