Fanii Apple așteaptă cu nerăbdare lansarea seriei iPhone 13, care va avea loc pe 14 septembrie de la ora 20:00. Ca în fiecare an, mai multe zvonuri cu privire la specificații și design au ajuns în spațiul public, urmând a fi concretizate odată cu lansarea oficială a seriei iPhone 13.

Această nouă lansare a Apple vine într-un an în care gigantul de tehnologie a fost întrecut de către producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp în topul mondial al producătorilor de telefoane inteligente, conform unei analize făcute de către firma de cercetare de piață Canalys.

iPhone 13: ce se știe în acest moment despre data de lansare

Publicațiile internaționale de specialitate înclinau la începutul lunii spre o lansare a iPhone 13 în luna septembrie a acestui an, respectiv 14 sau 15 septembrie, mai devreme decât lansarea de anul trecut în care a fost prezentată seria iPhone 12. Între timp, Apple a venit cu informații oficiale, respectiv faptul că lansarea are loc la ora 20:00 pe 14 septembrie, iar transmisiunea LIVE poate fi urmărită mai jos:

Smartphone-urile din seria iPhone 12 au fost lansate pe 13 octombrie 2020, eveniment în care au fost prezentate patru modele, printre care și iPhone 12 Mini, considerat cel mai mic telefon cu 5G din lume.

O altă veste care a stârnit rumoare în rândul consumatorilor anul trecut a fost decizia Apple de a oferi iPhone 12 fără încărcător în cutie. iPhone 12 mini a fost și cel mai ieftin din seria sa, cu un preț de pornire de 699 de dolari, în timp ce în cazul iPhone 12 Pro Max prețul a fost de 1.099 de dolari.

Zvonurile apărute în piața înclină spre un preț similar pentru seria iPhone 13.

Design-ul, culorile și alte specificații pe care ar urma să le găsim la seria iPhone 13

Așteptările nu sunt foarte mari în ceea ce privește schimbările de design pentru seria iPhone 13. În ceea ce privește culorilor noilor modele, Apple ar putea aduce noi nuanțe pentru iPhone 13, iar cele mai multe zvonuri vorbesc despre roz și portocaliu.

În ceea ce privește display-ul, așteptările sunt ca dimensiunea și rezoluțiile să fie aceleași pentru modele mai ieftine, însă iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max sunt ținta a numeroase zvonuri care spun că vor veni echipate cu un ecran de 120 Hz, funcție întâlnită deja pe iPad Pro.

În ceea ce privește camera foto, modelele PRO vor miza pe obiectivul ultra larg, ce va veni echipat și cu o funcția de focalizare automată. Unele zvonuri, apărute în mare parte la începutul anului, vorbesc despre prezența senzorului LiDAR, senzorul de profunzime care are scopul de a îmbunătăți semnificativ calitatea pozelor, pe toate modelele

Referitor la procesor, surse apropiate de TSMC, principalul partener Apple pentru producția de procesoare, au anunțat de la începutul anului startul producției pentru Apple A15, chipsetul care ar urma să se afle în interiorul smartphone-urilor din seria iPhone 13.

Au apărut informații și cu privire la bateria smartphone-urilor din noua serie, respectiv faptul că iPhone 13 vine cu o baterie de 3.095 mAh, la fel ca iPhone 13 Pro, în timp ce pe iPhone 13 Pro Max avem 4,325 mAh.

Comunicarea prin satelit: o funcție care ar putea veni pe iPhone 13

Unul dintre aceste zvonuri, viralizate în ultimele zile, se referă la posibilitatea noii serii de a derula apeluri prin satelit.

Zvonul a fost lansat de către analistul chinez Ming-Chi Kuo, care explică faptul că această conectare la sateliții de pe orbita joasă a planetei, alternativă la conectarea la tradiționalele antene terestre, se datorează unui cip Qualcomm X60 modificat.

Astfel, utilizatorii vor putea să deruleze apeluri și din zonele în care nu există acoperire de la antenele terestre, conform The Verge.com.

Ambițiile Apple privind oferirea serviciilor direct prin satelit sunt cunoscute de ceva ani. În 2019, presa internațională scria despre faptul că Gigantul Apple a format o echipă ce lucrează la o tehnologie capabilă să le ofere utilizatorilor de iPhone posibilitatea de a accesa servicii de Internet direct prin satelit, eliminând astfel din schemă operatorii telecom.

Compania a angajat la data respectivă mai multi ingineri din industria aerospatiala, care aveau ca obiectiv prezentarea primelor rezultate ale proiectului in 5 ani de zile, proiect ce se afla abia la început și față de care nu exista o certitudine că va fi de succes. Totusi, CEO-ul Apple s-a aratat interesat de initiativa, considerata una dintre prioritatile companiei.

Sursa foto: De la s_kaisu / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri