Apple primește o lovitură serioasă din partea justiției în procesul cu Epic Games, care a stabilit că gigantul de tehnologie nu-i mai poate obliga pe dezvoltatori să folosească doar sistemul de plată dezvoltat de către compania condusă de Tim Cook.

Tribunalul stabilește astfel că dezvoltatorii care își listează aplicațiile în Apple Store pot apela și la alte modalități de plată, dincolo de cele oferite de Apple care percepe comisioane de până la 30% per tranzacție.

Este o lovitură importantă primită de către Apple, dacă luăm în considerare faptul că vânzările înregistrate de Apple Store au fost estimate în 2020 de către analiști la 64 de miliarde de dolari, lovitură care s-a văzut și pe bursă, unde Apple a scăzut cu 3% după anunț. Apple nu a anunțat până acum dacă va face apel, decizia urmând să intre în vigoare din decembrie 2021.

Epic Games a intrat într-o adevărată dispută cu Apple în vara anului 2020, când compania condusă de Tim Cook a scos jocul Fortnite din magazinul Apple, la scurt timp după ce Epic a introdus o modalitate de cumpărare a obiectelor din joc, gândită pentru a ocoli mecanismul Apple, conform CNBC.com.

Grupul american Apple a înregistrat în trimestrul aprilie-iunie 2021 un profit pe acţiune şi o cifră de afaceri peste aşteptări, graţie vânzărilor de telefoane iPhone, care au crescut cu aproape 50%, relatează AFP.

Grupul cu sediul în Cupertino, California, a anunţat seara că în trimestrul aprilie-iunie a înregistrat un profit net pe acţiune de 1,30 dolari, faţă de 1,01 dolari cât estimau analiştii intervievaţi de FactSet, şi o cifră de afaceri de 81,43 miliarde de dolari, faţă de 73,30 miliarde de dolari cât estimau analiştii.

Rezultatele înregistrate de Apple în perioada aprilie-iunie se datorează în primul rând vânzărilor de telefoane iPhone, care au crescut cu 49,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 39,57 miliarde de dolari. De asemenea, vânzările de tablete iPad şi computere Mac s-au cifrat la 7,37 miliarde de dolari, respectiv 8,24 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor, 7,15 miliarde respectiv 8,07 miliarde de dolari.

Pe plan geografic, toate zonele în care este prezent grupul american au afişat rezultate în creştere, pe primul loc fiind China, unde vânzările Apple au crescut cu 58% până la 14,76 miliarde de dolari, graţie relansării economice şi ieşirii mai rapide din criza sanitară.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri