Parlamentul ucrainean a adoptat după un vot aproape unanim, o lege ce legalizează și reglementează Bitcoin și celelalte monede digitale, lege ce urmează să meargă la aprobare la președintele Volodimir Zelenski.

Ucraina este a cincea țară, în tot atâtea săptămâni, care pune bazele unor reglementări pentru monedele digitale, însă abordarea este diferită de cea a statului El Salvador, care a decis să accepte Bitcoin ca formă oficială de plată.

Conform legii aprobate de către parlamentul ucrainean, aceasta va reglementa, odată aprobată de președintele Zelenski, relațiile juridice apărute după înregistrarea de venituri din activele virtuale în Ucraina, definind drepturile și obligațiile participanților în piața activelor digitale.

Pe scurt, legea îi va proteja pe ucrainieni și platformele de tranzacționare a activelor digitale în cazul fraudelor. Până la aprobarea acestei legi, criptomonedele au existat într-o zonă juridică ”gri” în Ucraina, nu erau nici legale dar nici interzise, din cauza lipsei unei legi care să denifească statutul acestora.

În timp ce tranzacționarea criptomonedelor era permisă, justiția nu-i putea proteja pe oameni în cazul în care aceștia erau țintele unor fraude.

Această lege pune bazele strategiei pe care Ucraina o va avea în viitor în ceea ce privește criptomonedele, țara condusă de Zelenski își propune să deschidă această piață a criptomonedelor și către investitori și mediul de afaceri în 2022, conform unor declarații făcute de către un reprezentant al Ministerului Transformării Digitale pentru publicația Kyic Post, preluată de euronews.com.

Sursa foto: ShutterBestStudio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri