Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Ce cred specialistii despre iesirea Romaniei din recesiune si ce planuri are Executivul in urmatoarele luni? Aflati raspunsurile din selectia celor mai importante stiri ale zilei din zona de business.

"Duster i-a adus presedintelui Basescu cresterea economica dorita", titreaza Ziarul Financiar, intr-un articol din care aflam ca avansul pe primul trimestru, de 1,6%, a fost generat de cresterea exporturilor cu 40%, "iar exporturile au fost impinse de Duster, care au crescut cu 500% in primul trimestru".

Capital sustine ca "miracolul «albirii» pietei muncii expira la toamna". "Datele spectaculoase conform carora aproape 120.000 de noi contracte de munca au fost inregistrate in prima saptamana de la intrarea in vigoare a Codului muncii trebuie privite cu retinere", potrivit revistei.

"Sfatul analistilor: nu obstructionati avansul economic prin alte majorari de taxe" citim in Financiarul. "Plusul de 0,6% s-a datorat productiei industriale si exporturilor. Guvernantii trebuie sa sprijine serios mediul de afaceri".

Din Money.ro aflam ce companii de top angajeaza in aceasta perioada. "Alcatel-Lucent, Oracle sau P&G sunt cateva din filialele locale ale grupurilor internationale care recruteaza candidati romani in aceasta perioada".

"Guvernul da peste cap ordinea despagubirilor prin Fondul Proprietatea" anunta ziarul Bursa. "Sub pretentia ca ar zadarnici posibile abuzuri in despagubirea fostilor proprietari, Guvernul a strecurat, recent, o Hotarare care, dimpotriva, deschide larg usa abuzurilor".

"Romania va iesi din criza cand vom incepe sa cheltuim iar", aflam dintr-un articol al DailyBusiness.ro, care citeaza opinii ale specialistilor.

Bugetarii afla o veste proasta din Evenimentul Zilei. "Executivul s-a angajat sa desfiinteze in aceasta vara peste 7.000 de posturi din societatile feroviare, companiile energetice si Posta Romana".

"FMI obliga Romania sa exporte gazele ieftine" potrivit Adevarul. Citim aici ca Executivul "s-a angajat in fata finantatorilor externi ca va lua toate masurile necesare pentru ca tara noastra sa poata exporta gazele de productie interna incepand de anul viitor".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri