Dominique Strauss-Kahn "va dormi in aceasta seara (luni, n.red.) intr-o celula individuala", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al administratiei penitenciarelor din New York, sub acoperirea anonimatului.

Inchisoarea Rikers Island se afla pe o insula din East River, la nord de cartierul Queens, in largul aeroportului La Guardia.

Aceasta este o inchisoare care ocupa toata insula. Ea adaposteste zece din cele 15 centre de detentie de la New York, afirma administratia penitenciarelor din New York.

Aproximativ 14.000 de persoane sunt detinute aici, potrivit site-ului de Internet al unui cabinet de avocati newyorkezi, care subliniaza ca "gardienii nu sunt capabili inca sa controleze situatia".

Judecatorul instantei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cautiune a directorului FMI, hotarand mentinerea acestuia in arest preventiv si incarcerarea.

Judecatoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI sa fuga din Statele Unite, dupa ce acesta a fost arestat sambata la aeroport.

Citeste si:

Procurorii americani cerusera in instanta mentinerea in detentie a directorului FMI si respingerea posibilitatii eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatii apararii doreau eliberarea contra unei cautiuni de un milion de dolari si mutarea temporara la fiica sa, care locuieste la New York.

"Exista informatii conform carora a avut o conduita similara in cel putin un alt caz", a argumentat procurorul in instanta.

Avocatul apararii a precizat ca directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masa cu o persoana care poate confirma acest lucru.

"S-a grabit pentru a merge sa ia masa cu o persoana care poate confirma", a declarat avocatul Benjamin Brafman in fata judecatoarei Melissa Jackson.