17 Mai 2011

Top Prima Pagina: Cele mai importante subiecte din ziare



Vezi care sunt cele mai importante subiecte abordate de ziarele de astazi.

Financiarul

Tara noastra este expusa la eventuale socuri externe din cauza deficitului bugetar ridicat si a productivitatii scazute. In cazul in care criza din Grecia, Portugalia si Irlanda ar afecta grav Europa de Est, Romania ar putea fi printre primele lovite de o noua recesiune, scrie Financiarul intr-un articol despre vulnerabilitatea tarii la risc.

Dupa plecarea misiunii Fondului Monetar International, autoritatile ro­mane s-au aratat deosebit de opti­mis­te, spunand ca „suntem pe dru­mul cel bun”.

Tot pe prima pagina de astazi, Financiarul a mai publicat un articol despre „capsunarii“ si fondurile UE pentru administratia locala , care au redus deficitul de cont curent


Adevarul

Sefa Circului, jonglerii cu bani publici, titreaza cotidianul Adevarul, intr-un articol despre Brandusa Novac, directoarea „Circ&Variete Globus“ din Bucuresti, care a fost reclamata la Parchet de inspectorii ANI.

In perioada 2006 – 2009, Brandusa Novac a incheiat 11 contracte cu Circul Globus, institutia pe care o conducea,prin firma sa – SC Sidus
Artis SRL. Deciziile acordarii contractelor catre aceasta firma s-au luat in Consiliul de Administratie al Circului, for din care facea parte – in calitate de presedinte – insasi Brandusa Novac.


Curierul National

Saracim pe un munte de bani, titreaza Curierul National.

In intervalul ianuarie 2007 - martie 2011 masa monetara in sens larg (M3) aproape s-a dublat, la 196,33 miliarde lei, de la 106,96 miliarde lei, o dinamica asemanatoare consemnandu-se si pentru numerarul in circulatie, care a crescut, in perioada mentionata, la 26,24 miliarde lei, de la 13,49 miliarde lei, potrivit website-ului BNR. Aceasta creatie monetara nu s-a regasit insa intr-o consolidare a capitalului romanesc, intr-o crestere economica predictibila si sustenabila sau in veniturile populatiei, ci in valuri succesive de scumpiri, se arata in articolul publicat pe prima pagina.




Citeste si