Dosarul sefului FMI: Noi probe incriminatorii

Anchetatorii americani au gasit, luni, noi dovezi care ar putea sustine acuzatia de agresiune sexuala formulata impotriva directorului FMI Dominique Strauss-Kahn, au declarat surse din cadrul politiei, citate de Fox News.

Potrivit unor surse din cadrul politiei, pe cearsafurile din camera in care a stat Dominique Strauss-Kahn vineri au fost gasite urme de sange, care ar putea sustine acuzatia de agresiune sexuala asupra cameristei hotelului. Totodata, anchetatorii au gasit probe suplimentare si in camera, acestea urmand a fi supuse unor analize medico-legale, informeaza Mediafax.

Potrivit surselor citate, la scurt timp dupa ora 12.00, un barbat din cadrul "room service" care tocmai parasise camera lui Strauss-Kahn i-a spus cameristei ca aceasta este goala. Dupa ce trece termenul de eliberare a camerei, la pranz, personalul din cadrul "room service" matura, ridica tavile, mancarea lasata de clienti si condimentele si apoi anunta camerista daca respectiva camera este goala sau ocupata.

Judecatorul instantei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cautiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, hotarand mentinerea acestuia in arest preventiv si incarcerarea.

Judecatoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI sa fuga din Statele Unite, dupa ce acesta a fost arestat sambata la aeroport.
Procurorii americani cerusera in instanta mentinerea in detentie a directorului FMI si respingerea posibilitatii eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatii apararii doreau eliberarea contra unei cautiuni de un milion de dolari si mutarea temporara la fiica sa, care locuieste la New York.

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn ar fi reconstituit programul acestuia de sambata, ziua in care a fost arestat la New York, si ar fi constatat ca acesta ar fi parasit hotelul cu o ora inaintea agresiunii sexuale asupra cameristei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri