Dominique Strauss-Kahn, eliberat pe CAUTIUNE: 1 MILION de dolari

Judecatorul instantei din Manhattan a aprobat eliberarea pe cautiune a lui Dominique Strauss-Kahn, anunta televiziunea CNN.

Cautiunea a fost fixata la un milion de dolari, iar depozitul de garantie este de cinci milioane de dolari.

Judecatorul Michael Obus a stabilit plasarea fostului director al FMI in arest la domiciliu si purtarea unui bratari electronice pentru localizare.

Urmatoarea audiere in cazul lui Strauss-Kahn a fost stabilita pe 6 iunie, potrivit Mediafax.

Strauss-Kahn a fost inculpat oficial pentru agresiune sexuala,
tentativa de viol si sechestrare de persoana, dupa ce a fost denuntat de o camerista a Hotelului Sofitel din New York.

Avocatii lui Dominique Strauss-Kahn au argumentat joi, in instanta, ca acesta este "o persoana respectabila" si nu se va sustrage justitiei americane daca va fi eliberat pe cautiune.

In schimb, procurorii americani argumentau ca Dominique Strauss-Kahn are "motive intemeiate sa fuga" daca va fi eliberat pe cautiune.

Fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn a fost adus la instanta din Manhattan unde a avut loc o audiere in cursul careia s-a discutat cererea de eliberare pe cautiune.

Avocatii lui Strauss-Kahn au cerut din nou justitiei statului New York sa il elibereze conditionat pe clientul lor dupa un prim esec luni.

Potrivit cererii Curtii Supreme a statului New York, Strauss-Kahn a propus sa plateasca o cautiune de un milion de dolari, sa ramana intr-o resedinta din Manhattan 24 de ore din 24 si sa fie "supravegheat electronic".

Dominique Strauss-Kahn a demisionat joi din functia de director general al Fondului Monetar International si a afirmat intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie ca este nevinovat de faptele de agresiune sexuala pentru care este incarcerat.

Strauss-Kahn a preluat functia in noiembrie 2007, pentru un mandat de cinci ani.

Sambata, el a fost arestat la bordul unui avion pe aeroportul din New York, o camerista a hotelului in care isi petrecuse noaptea acuzandu-l ca a agresat-o sexual si ca a incercat sa o violeze.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri