Scriitorul Fanus Neagu a murit

Scriitorul si dramaturgul Fanus Neagu a murit in noaptea de luni spre marti, la spitalul Elias din Capitala, in urma unei indelungi suferinte. Fanus Neagu a fost internat mult timp din cauza unui cancer, iar in ultimele saptamani a fost in coma, potrivit Mediafax.

In 2008, aflat pe patul de spital, Fanus Neagu i-a trimis o scrisoare jurnalistului Marius Tuca, in care acuza agresivitatea presei fata de situatia sanatatii lui.

"Draga Marius Tuca, In numele amicitiei ce ne leaga, te rog sa inserezi in Jurnalul National aceste randuri adresate multor ziaristi sau reporteri din mass-media centrala, tineri sau mai putin tineri, dar toti de o seama cu barbaria. O fac atat in numele meu, cat si al unor prieteni ca Radu Beligan, Sergiu Nicolaescu si Stefan Iordache, hartuiti, ca si mine, cu nerusinare tenace, de niste condeie butucanoase", isi incepea scriitorul mesajul.

Nascut la Gradistea de Sus, judetul Braila, intr-o familie de tarani, Fanus Neagu a fost unul dintre cei mai importanti scriitori romani contemporani, potrivit GSP.ro. Romancier (”Ingerul a strigat”, “Frumosii nebuni ai marilor orase” etc.), dramaturg (”Scoica de lemn”, “Paiata soseste la timp” etc.), memorialist (”Cartea cu prieteni” etc.), distins in mai multe randuri cu Premiul Uniunii Scriitorilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri