Presedintele Traian Basescu l-a atacat indirect pe guvernatorul Mugur Isarescu, declarand ca "BNR este un continuu profesor", dar niciunul dintre oficialii institutiei nu si-ar asuma raspunderea de ministru al Finantelor sau de prim-ministru. Seful statului apreciaza ca "una e sa dai lectii si alta e sa vii in arena".
"BNR e un continuu profesor. Ia intrebati pe vreunul din ei daca vrea sa fie ministru al Finantelor sau prim-ministru", a spus seful statului, la RRA.

El a facut aceasta declaratie in contextul in care vorbea despre faptul ca sunt foarte multi care "dau lectii la televizor", dar, daca vrei sa ii inviti sa isi asume o responsabilitate, nu accepta.

"Viata de responsabil la varf nu este usoara. (...) Sunt foarte multi care prefera sa dea lectii decat sa-si asume raspunderea", a mai spus sefului statului.

"Sunt foarte multi care prefera sa dea lectii. Va pot enumera vreo zece. Dar ia sa vina ministru al Finantelor. E foarte usor sa dai din gura", a sustinut, totodata, Traian Basescu.

Presedintele Basescu a adaugat ca "una e sa dai lectii si alta e sa vii in arena", el precizand ca ii invita pe cei care dau lectii la televizor sa vina in arena.

"Cei care dau la televizor lectii sa-mi dea un telefon: «Vreau sa fiu prim-ministru». Cred ca ar fi o singura interpretare: ca e setos de munca", a sustinut seful statului.

Reactia premierului Emil Boc nu s-a lasat asteptata. Oficialii Bancii Nationale a Romaniei nu doresc sa preia postul de prim-ministru deoarece in perioade de criza nu sunt anuntate vesti bune si imaginea personala este astfel afectata, fiind in aceste conditii mai usor sa comentezi de pe margine decat sa te afli pe terenul de joc, spune premierul Boc.

"Este tare greu sa fii pe terenul de joc si mult mai usor sa comentezi din tribuna, de la microfon", a spus Boc la Realitatea TV, solicitat sa comenteze declaratiile pe aceasta tema ale presedintelui Traian Basescu.




Caricatura a fost realizata pentru wall-street.ro de catre Nic Moldoveanu, ejungla.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri