Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de ProTV, ca in cazul MDRT s-au constatat nereguli in derularea procedurilor la patru proiecte pe Axa 2, ea precizand ca se asteapta raportul oficial si ca nu poate mentiona sume sau judete.
Ea a spus ca institutia pe care o conduce gestioneaza 4,3 miliarde de euro din fonduri europene, potrivit Mediafax.

Udrea a subliniat ca dupa aprobarea proiectelor, banii pleaca de la minister catre autoritatile locale, beneficiari care organizeaza licitatii. Ea a precizat ca, de multe ori, la acest nivel fie nu exista experienta in organizarea de licitatii, fie multe licitatii sunt "vizibil" directionate spre anumite firme.

Intrebata daca are o evidenta sau o situatie legata de numarul proiectelor fraudate sau in neregula, Udrea a raspuns: "Sunt acum in analiza. Din 13, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este vorba despre patru proiecte la care s-au constatat nereguli in derularea procedurilor". Ea a spus ca aceste proiecte tin de Axa 2, de reabilitare de drumuri judetene.

Udrea a mentionat ca nu stie sa spuna exact sumele sau judetele pentru ca inca se asteapta raportul oficial. "Insa par a fi niste nereguli la derularea procedurilor de catre Consiliile judetene", a spus Udrea.
"Am contractat aproximativ 3,8 miliarde din toate cele 4,3 miliarde cat avem la dispozitie si vrem sa terminam anul acesta de contractat, urmand sa ne concentram atentia pe sprijinirea beneficiarilor in implementarea proiectelor", a mai declarat ministrul.

Ea a mai spus ca MDRT a adus in tara 830 de milioane de euro, jumatate din banii europeni intrati in Romania, fiind primul in clasamentul ministerelor din acest punct de vedere.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la RRA, ca au fost facute verificari la unele proiecte locale din fonduri UE, constatandu-se nereguli, ceea ce inseamna ca exista riscul ca banii sa fie returnati, seful statului mentionand ca trage un semnal de alarma autoritatilor locale.

Presedintele a spus ca exista probleme in implementarea unor contracte cu fonduri europene, atunci cand ele sunt transferate de la ministere la nivelul autoritatilor locale. "Sunt semnale extrem de serioase si mai bine ne oprim decat sa continuam asa", a spus presedintele, adaugand ca exista riscul repetarii situatiei cu fondurile SAPARD, cand Romania a trebuit sa restituie sume importante CE.

"Pentru ca sunt la Radioul public, transmit un semnal administratiei publice locale: atentie la banii de la MDRT, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii - respectati procedurile pentru ca deja sunt semnale foarte puternice", a spus presedintele.

El a spus ca s-au facut verificari prin sondaj la 13 proiecte, dintre care in 10 cazuri au fost constatate nereguli dupa ce ministerul transferase contractele la nivel local. "Trebuie sa stie toti ca vor plati", a avertizat presedintele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri