Castravetii, despre care se crede ca au fost importati din Spania, au fost contaminati cu bacteria E.coli. Numeroase persoane, poate chiar cateva sute, au prezentat tulburari grave denumite sindromul hemolitic uremic (SHU), informeaza 9AM.ro
Formele agresive de E.coli pot provoca deficiente renale sau chiar probleme ale sistemului nervos central. Majoritatea cazurilor s-au inregistrat in zona orasului Hamburg. Numarul persoanelor care au decedat in Germania din cauza raspandirii bacteriei E.coli, depistata in castraveti, a ajuns la cel putin zece.

Cazuri ale sindromului hemolitic uremic au fost raportate si in Suedia, Danemarca, Olanda si Marea Britanie, la persoane care au calatorit in Germania.

In Romania nu au ajuns loturi de castraveti din Spania de la care au aparut infectiile cu bacteria E.coli, a anuntat, duminica, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, precizand ca cei care s-au imbolnavit nu au spalat bine legumele inainte de a le consuma.

Citeste mai multe despre acest subiect pe 9AM.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri