Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Rezistenta podului Basarab este testata astazi, programul economic al Opozitiei nu cuprinde si listari la Bursa de Bucuresti, iar grupul elen OTE nu are in plan noi achizitii la Romtelecom. Acestea sunt principalele subiecte prezentate astazi de presa de business.

Rezistenţa podului Basarab este testata astazi cu 13 tramvaie si 26 de camioane, care totalizeaza o incarcatura de aproximativ 1.500 de tone, informeaza PMB. Primarul general Sorin Oprescu va participa la primele teste cu incarcare maxima ale podului hobanat din cadrul Pasajului superior denivelat Basarab, potrivit Capital.

Uniunea Social Liberala (USL), principala forta politica din opo­zitie, si-a prezentat vineri programul economic, care nu contine nicio referire la privatizarea prin bursa a companiilor de stat, scrie Ziarul Financiar. Pe de alta parte, guvernul PDL promite de mai bine de un an vanzarea pe bursa a unor pachete de actiuni din portofoliul statului.

Valoarea medie a spagii si evaziunii fiscale in Portul Constanta a fost, in 2010, de 2,5 miliarde de euro in conditiile in care traficul a scazut de aproape trei ori fata de 2007. Calculele realizate de Evenimentul Zilei arata ca spaga din vami ne-a saracit cu 50 de miliarde de euro.

Grupul elen OTE nu considera oportun sa faca o achizitie in cadrul Romtelecom in acest moment, decizie venita ca urmare dupa evaluarea situatiei financiare din Grecia, a Romtelecom si a OTE, precum si impunerea Deutsche Telekom (actionar majoritar OTE) de a acumula cash, potrivit unor surse citate de HotNews.ro. Statul roman detine acum circa 46% din actiunile Romtelecom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri