Casa de avocatura Chiuariu & Asociatii, care il reprezinta pe fotbalistul Laszlo Sepsi, a dat in judecata clubul FC Timisoara, cu care jucatorul se afla sub contract, din cauza ca echipa nu l-a platit la timp pe sportiv.

Avocatii se adreseaza instantei de dreptul muncii, dupa ce Comisia pentru Solutionarea Litigiilor (CSL) din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a refuzat sa pronunte o hotarare in acest caz, desi aceasta fusese programata pentru 3 mai 2011.

Sepsi a depus la sfarsitul anului trecut o plangere la CSL din cadrul LPF pentru a-si recupera drepturile financiare neachitate de catre club.

Pana in prezent, clubul de fotbal ii datoreaza lui Sepsi mai mult de jumatate din obligatiile financiare pentru anul competitional 2010 - 2011, dupa ce a platit cu intarzieri foarte mari sumele restante din trecut, potrivit casei.

„Ceea ce s-a intamplat in fata Comisiei de Solutionare a Litigiilor e dincolo de orice s-ar fi putut inchipui si ne arata ca activitatea acestui organism trebuie regandita. Pe de o parte, un litigiu simplu, in care clubul nu-si plateste jucatorul si contractul trebuie sa inceteze. Pe de alta parte, Comisia, care refuza pur si simplu sa pronunte o hotarare. Prin aceasta modalitate absolut inedita de a se raporta la un litigiu aflat pe rolul sau, Comisia ii refuza dlui Sepsi dreptul de acces la justitie si ii incalca dreptul la munca, inclusive dreptul de a termina acest contract sau de a incepe unul nou. De aceea am decis sa ne adresam instantelor de dreptul muncii pentru incetarea contractului si recuperarea salariilor restante”, spune Tudor Chiuariu, partener senior al firmei de avocatura.

FC Timisoara, echipa care a obtinut dreptul de a juca in preliminariile Uefa Champions League, cea mai importanta competitie fotbalistica din Europa, dupa s-a clasat pe locul al doilea in sezonul 2010-2011 al primei ligi nationale de fotbale, nu a primit licenta de a evolua in campionatul viitor, din cauza unor datorii. Prin urmare, clubul va fi exclus din competitiile europene si va retrograde intr-o liga inferioara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Circulatia la metrou, prelungita cu ocazia meciului Romania-Suedia