Udrea a lansat o licitatie pentru 130 de gradinite

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a lansat licitatia pentru primele proiecte de crese/gradinite, care vor fi construite in judetele Buzau, Vrancea, Suceava si Botosani, in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, a anuntat institutia, informeaza Mediafax.

Pentru primele doua pachete licitate in cadrul acestui program, MDRT achizitioneaza servicii de proiectare si lucrari de executie pentru un numar de 103 gradinite/crese (18 din judetul Buzau, 29 din judetul Vrancea, 26 din judetul Botosani si 30 din judetul Suceava). Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut.

Valoare estimata maxima pentru fiecare judet este de 15.377.079 lei fara TVA pentru judetul Buzau, 23.726.419 lei fara TVA pentru judetul Vrancea, 22.765.426 lei fara TVA pentru judetul Botosani, respectiv 26.690.406 lei fara TVA pentru judetul Suceava. Valoarea estimata include costurile de proiectare si executie, precum si pe cele de finantare.

"Obiectivele de investitii au fost stabilite in functie de propunerile inaintate de autoritatile publice locale si in urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, in baza criteriilor de prioritizare prevazute de legislatia in vigoare. Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investitii sunt de trei categorii, respectiv pentru crese/gradinite cu una, doua sau trei grupe de copii si sunt puse la dispozitie de MDRT", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Autoritatile publice locale beneficiare ale investitiilor sunt cele care identifica terenul pe care vor fi amplasate constructiile. De asemenea, tot ele vor realiza, la finalizarea investitiei, dotarile tehnico-edilitare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri