El a detinut pozitia de consilier prezidential, la Departamentul de Planificare si Analiza Politica al Administratia Prezidentiala, din 2007 si pana in aprilie 2011.

In aprilie, dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat decretul de eliberare din functia de consilier, Lazaroiu preciza ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale.

"Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac sa fie asociate institutiei prezidentiale", spunea Lazaroiu.

Guvernul a anuntat numirea lui Lazaroiu printr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Citeste si:

"Primul-ministru Emil Boc a inaintat presedintelui Romaniei, Traian Basescu, propunerea de numire in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in persoana domnului Laurentiu Sebastian Lazaroiu. Perioada de interimat la conducerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, asigurata de premierul Emil Boc, se incheie astazi, 3 iunie 2011", se arata in documentul citat.

Cine este Sebastian Lazaroiu:

• s-a nascut in 1970, in Comanesti, judetul Bacau;
• A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti, la care a urmat si un master;
• In 2007 a primit titlul stiintific de doctor in sociologie la Facultatea de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti;
• este profesor la Facultatea de Comunicatii si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationala de Studii Politice si Administrative, precum si la Facultatea de Sociologie;
• A fost consilier prezidential in perioada 2007-2011;
• Autor si coautor a mai multor carti in domeniul sociologie.

Sursa informatii: Wikipedia