Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Ionut Costea, presedintele EximBank, este func­tionarul numit la o institutie de stat care are cel mai mare salariu din sistemul public: 1,1 mil. lei in 2009 (numai pe zece luni). Asta ar insemna un venit lunar de 113.000 de lei net (circa 27.000 de euro), scrie Ziarul Financiar. Costea a fost numit la EximBank in timpul guvernarii din 2009 PDL-PSD, el fiind cumnatul liderului PSD Mircea Geoana, actualul presedinte al Senatului si numarul doi in stat.

Orange si Vodafone, principalii doi mari operatori de telefonie mobila si date mobile de pe piata romaneasca, incearca sa se reinventeze in tentativa de a face fata scaderii afacerilor si posibilei intrari in piata a celui mai mare operator telecom din Germania, T-Mobile, care ar putea lua locul Cosmote din 2012, potrivit DailyBusiness.ro.

Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) va avea luni, la ora 11.30 a.m. (18.30 ora Romaniei), prima sedinta de evaluare a noului acord stand-by incheiat cu Romania, potrivit programului publicat pe pagina de Internet a institutiei, scrie HotNews.ro. Acordul Stand-By dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, afirma ca proiectul de reorganizarea adminsitrativ -teritoriala se va mentine si se va face inainte de alegerile locale din 2012, potrivit Adevarul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri