Bulgaria asteapta ca Romania sa dea dovada de angajament pentru proiectele de importanta bilaterala, precum cele privind constructia de poduri peste Dunare, a declarat ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regionala, Rosen Plevneliev, citat de agentia Focus.
Ministrul a lansat lucrarile de reabilitate a podului Ruse-Giurgiu, in prezenta ambasadorului ungar la Sofia, Judith Lang, potrivit Mediafax.

Plevneliev a aratat ca Romania nu a luat nicio decizie privind reducerea taxei peste pod si reabilitarea acestuia, desi au avut loc negocieri intre cele doua parti.

El a adaugat ca guvernul bulgar a facut eforturi pentru a se asigura ca vor fi construite al treilea si al patrulea pod peste Dunare, intre Oriahovo si Bechet, respectiv Silistra si Calarasi.

Cu toate acestea, Romania nu demonstreaza acelasi angajament ca Bulgaria pentru aceste proiecte comune, potrivit sursei citate.

Plevneliev a anuntat totodata ca linia de cale ferata de pe podul de la Ruse are nevoie de modernizare pentru cresterea traficului.

La 1 iunie, guvernul bulgar a redus taxa pentru automobilele care traverseaza podul de la Ruse de la 6 euro la 2 euro.

In privinta celui de-al doilea pod pe Dunare, intre Calafat si Vidin, Comisia Europeana (CE) va extinde cu doi ani termenul de finalizare a constructiei, pana in octombrie 2012, a anuntat, miercuri, Ministerul Transporturilor de la Sofia.

Constructia acestui pod beneficiaza de finantare prin programul Instrument Structural de Pre-Aderare (ISPA) si trebuia sa se incheie in octombrie anul trecut, dar a fost intarziata din cauza unor dificultati tehnice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri